Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Odlično nadaljevanje državnega prvenstva v športnem plezanju članov ŠPO Radovljica

Prvi vikend septembra je na Logu pri Brezovici potekalo drugo tekmovanje državnega prvenstva v balvanskem plezanju.

soboto sta tekmovali plezalke in plezalci srednjih kategorij. V precej hladnem in deževnem vremenu so s svojim kvalifikacijami pričele starejše deklice in dečki. Radovljico je v tej kategoriji zastopalo kar 8 predstavnikov. Z zanesljivim in pametnim nastopom sta si Eva Puhar in Hana Humerca, s prvim oziroma drugim mestom, zagotovili nastop v finalu. Maja Arnež je zasedla 15. mestoKlara Škutelj pa 21. mesto.

Med fanti je bil od četverice najboljši Tanej Cerar Božič, ki je zasedel 13. mestoNejc Skumavec 15.Žiga Bertoncelj 21. ter Jan Ulčar 22. mesto

Tudi finale sta Eva in Hana odplezali odlično in potrdili rezultate iz kvalifikacij. V ne najbolje postavljenem finalu je Eva z 2 vrhovima osvojila 1. mestoHani pa sta preplezan balvan in cona prenesli 2. mesto. Sledil je večerni finale za kadete in kadetinje, kjer ŠPO Radovljica žal nima predstavnikov.

Članske kvalifikacije so se odvile v nedeljo zjutraj. Barve Radovljice je zastopal le Luka Potočar, ki si je s 6. mestom zagotovil plezanje v finalu.

Tekma cicibanov in cicibank se je prav tako odvila brez Radovljiškega predstavnika, smo pa zato imeli boljšo zasedbo pri mlajših dečkih/deklicah. Odlično je plezal Gorazd Jurekovič, ki je kot edini preplezal vse balvane in si s tem zagotovil 1. mesto. Dobro so plezali tudi Nejc Jeran Pirih (15. mesto), Glavač Ela (19. mesto) in Lina Laharnar (20. mesto).

članskem finalu je solidno odplezal Luka Potočar, ki je iz 6. napredoval na 4. mesto. V kategoriji mladincev je zasedel 2. mesto. Zmagala sta Mia Krampl (AO Kranj) ter Anže Peharc (AO Kranj).

Že ta vikend plezalce čaka nova preizkušnja in sicer državno tekmovanje v težavnosti, ki se bo odvilo v Šmartnem pri Litiji.

Rezulatigalerija.

Oglejte si tudi