Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Odličen začetek mladih radovljiških plezalcev v Šenčurju!

Pretekli vikend, se je po dolgem času spet odvila tekma Zahodne lige. V polnem pričakovanju, se jo je udeležilo veliko število našim zagretih plezalcev.
Zahvaljujoč predstojnim v klubu, smo ravno pravi čas dobili nove klubske majice in bili s tem še bolj razvidni. Oranžna ga seka.

Nedeljske jutranje ure so bile tokrat za naše najmlajše zelo zanimive in plezalno obarvane. Veliko otrok je prvič okusilo izkušnjo tekme, na katero so se pogumno podali. V dvorani je odmevalo navdušenje in navijanje. Vsak je odplezal dve smeri in si priplezal svoj rezultat, a na žalost je bil o končnem rezultatu velikokrat odločilen tudi čas v vseh kategorijah.

Pri mlajših cicibankah si je Gaja Kovačič na svoji prvi tekmi priplezala zavidljivo 7. mesto. Za njo so se zvrstile Mina Tomažin, 15. mesto, Pika Manfreda 16. mesto, Nina Rodman 27. mesto in Živa Kurtič 30. mesto.

Tudi naši fantje so otvorili udeležbo na tekmi že pri najmlajši kategoriji. Jakob Fonda si je priplezal 10. mesto, Domen Šlegel pa je bil dve mesti za njim, na 12. mestu.

Nadaljevali so malo starejši (starejše cicibanke), kjer je ponovno plezalo veliko oranžnih majic. Lara Štremfelj je bila odlična šesta in dve mesti za njo Mina Budkovič, osma. Za njima so sledila še ostala dekleta:
Eva Robič 26. mesto,
Neža Bole 34. mesto,
Isabela Skube 38. mesto,
Julija Rozman 44. mesto,
Zala Fetrin 49. mesto
.

Pri starejših cicibanih se je Tibor Mohar mirno in samozavestno podal v smeri in si priplezal z obema osvojenima vrhovoma priplezal 2. mesto. Na žalost ga je do zmaga ločila le 1s. Med starejšimi cicibani so tekmovali tudi:
Gal Justin 13. mestu,
Rok Orel 24. mestu,
Urh Šanca 33. mesto,
Gaber Bregar 40. mesto.

Drugo polovico tekme smo bili ponovno deležni odličnega plezanja naših varovancev.
Marija Ponikvar je pri mlajših deklicah, tako po obeh preplezanih smereh, dosegla 3. mesto, za njo so ji sledile:
Eva Zupan 12.mesto,
Tia Justin 20. mesto,
Iva Eržen 30 mesto,
Ajda Fir 40. mesto.

Najboljši med mlajšimi dečki je bil Jakob Kovačič, in sicer na 6. mestu. V deseterici sta bila še Oskar Lev Mohar, 8. mesto in David Maler 9. mesto.

Za konec že tako pestrega dne pa so Nejc Jeran Pirih, Žiga Bertoncelj in Ela Glavač poskrbeli za še zadnje zelo dobre rezultate. Pri starejših dečkih je Nejc z dvema vrhovoma stopil na drugo najvišjo stopničko. Žiga in Ela pa sta bila četrta v kadetski kategoriji.

Vsem plezalcem čestitam in upam, da so odplezali po svojih najboljših močeh. Če pa ne, pa verjamem, da bo v prihodnosti še veliko priložnosti, da se izkažete! Pridno trenirajte in sledite navodilom svojega trenerja;) +ne pozabite se zabavat in plezati z veseljem! (napisala: Nina Železnik)

Foto, rezultati.

Oglejte si tudi