Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v športnem plezanju, Log-Dragomer

Predzadnji vikend septembra je na Logu pri Brezovici potekalo drugo tekmovanje državnega prvenstva v balvanskem plezanju.

V precej hladnem in deževnem vremenu so s svojim kvalifikacijami pričele starejše deklice in dečki. Radovljico je v tej kategoriji zastopala le Eva Puhar. Z zanesljivim in pametnim nastopom si je s tretjim mestom zagotovila nastop v finalu. Prav tako je bil pri kadetih suveren Luka Potočar, ki je s prvim mestom v predtekmovanju napovedal boj z zmago. Tudi finale je Eva odplezala odlično in na koncu zaostala le za Emo Seliškar in Lucijo Tarkuš (obe AK Slovenska Bistrica). Luka pa je z enim poskusom preveč na tretjem balvanu premoč moral priznati le Aljažu Resniku (PK Kamnik) in se tako veselil drugega mesta. Pri kadetinjah sta za Radovljico tekmovali še Lara Nikolič, ki je z zelo dobrim nastopom zasedla končno osmo mesto in le za las zgrešila finalni nastop, ter Nina Grošelj, ki je zasedla 13. mesto.

Nedeljske nastope so otvorili cicibani in cicibanke. Na žalost v tej kategoriji ŠPO Radovljica nima predstavnikov, kar je res škoda. Pri cicibanih je tekmovalo vsega skupaj 10 plezalcev, kar je za državno prvenstvo, ob upoštevanju konstantne rasti športnega plezanja kot športa, res porazna številka. Imamo pa zato pri mlajših dečkih in deklicah toliko več predstavnikov. Najbolje sta se odrezala Maja Arnež in Gorazd Jurekovič, ki sta v močni konkurenci oba stopila na oder za zmagovalce in sicer na 3. mesto. Dobro so se odrezali tudi ostali. Nejc Skumavec je za las zgrešil stopničke in končal na 4. mestu, Klara Škutelj je zasedla 16. mesto, Lina Laharnar 23., Tanej Cerar Božič 9. in Jan Ulčar 17.

Za konec je sledilo še člansko tekmovanje. Tokrat sta od naših tekmovala le Vita Lukan in Luka. Oba sta se brez težav uvrstila v finale. Ob nekoliko okrnjeni konkurenci, zaradi master tekme v Nemčiji, se je svoje prve zmage v članski kategoriji veselil prav Luka Potočar. Vita Lukan je z nekaj napakami zasedla končno tretje mesto in tako poskrbela za dvojni članski uspeh.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in se že veselimo nove težavnostne preizkušnje, ki sledi že ta vikend v Škofji Loki. Vabljeni k navijanju!
(napisal: Domen Švab)

Vsi rezultati in nekaj fotografij.

Oglejte si tudi