Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v športnem plezanju 2018, Kamnik

13. in 14. oktobra je v Kamniku potekalo 3. tekmovanje v balvanskem plezanju, ki šteje za državno prvenstvo. Tokrat je bilo tekmovanje izvedeno le za srednje in mlajše kategorije. Pri starejših deklicah sta Radovljico zastopali Eva Puhar in Hana Humerca. V kvalifikacijah se je odlično odrezala Eva Puhar, ki je z odličnimi poizkusi in vsemi preplezanimi balvani zasedla 1. mesto. Hani je tokrat postavitev balvanov nekoliko manj ustrezala. Tekmovanje je zaključila v kvalifikacijah na 11. mestu. Tudi v precej težko postavljenem finalu je Eva pokazala vrhunski nastop in na koncu z dvema preplezanima balvanoma morala priznati premoč le Emi Seliškar.


Pri kadetih in kadetinjah sta nas zastopala Luka Potočar in Lara Nikolič. Lari je na žalost zopet malo zmanjkalo za finale. Tekmo je zaključila na 8. mestu. Luka je kvalifikacije odplezal dobro, z vsemi preplezanimi balvani in za par poizkusov končal le za Žigo Zajcem. Finalni nastop pa je Luka popeljal do nove zmage v državnem prvenstvu in mu zagotovil dobro skupno izhodišče za naslov državnega prvaka v balvanskem plezanju. Odločala pa bo zadnja tekma v Kranju.
(napisal: Domen Švab)

V nedeljo so nastopile še mlajše kategorije. V kategoriji mlajših dečkov je tokrat najbolje plezal Tanej Cerar Božič, ki je zasedel odlično 5. mesto. Takoj za njim se je uvrstil Nejc Skumavec. Oba ste dosegla šest vrhov od možnih devetih. Gorazd Jurekovič je zasedel 10. mesto, Jan Ulčar pa 14. mesto.

Pri mlajših deklicah je Maja Arnež zasedla 7. mesto (dosegla je šest vrhov od možnih devetih). Ostale punce so dosegle naslednje rezultate: Lina Laharnar 14., Klara Škutelj 17. in Ela Glavač 20. mesto.

Že naslednji vikenda nas čaka nova tekma. Tokrat je na sporedu težavnost v Slovenski Bistrici.
(napisal: Luka Štefan)

 

Rezultati in fotografije.

Oglejte si tudi