Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat na EGSŠ Radovljica

Za nami je uspešen dan odprtih vrat, ki je bil v petek, 9. oktobra, 2015, ob 16. uri. Na začetku je osmošolce, devetošolce in njihove starše nagovorila ravnateljica Ksenija Lipovšček. Povedala jim je, da je v Tednu otroka, torej od 5. do 9. oktobra, potekal na šoli projekt Mladim se dogaja, zato so si zbrani v avli najprej pogledali kratek filmček, ki so ga posneli dijaki medijske smeri, ki so spremljali vse dogodke. Nato so se osnovnošolci razdelili po skupinah.

Tisti, ki so se zanimali za smeri ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik, so si ogledali predstavitev aktualnih ekonomskih poklicev, kjer so reševali kviz na temo medu in s pravilnimi odgovori pridobili kupončke, s katerimi so na stojnici kupovali izdelke iz medu in se na ta način seznanili z uspešnim trženjem medu. V učni firmi so si ogledali, kdo vse je zaposlen v nekem podjetju.
Osnovnošolci, si so se zanimali za medijsko smer, pa so spoznali aktualne medijske poklice. Ogledali so si radijski studio in se preizkusili kot novinarji in napovedovalci. Prav tako so obiskali snemalni studio in fotostudio.


Vse skupine so imele voden ogled šole. V telovadnici so se lahko preizkusili v arkadnem plesu, v kolesarjenju in si pogledali intervju s športnikom. Spoznali so tudi knjižničarko, ki poleg knjig za domače branje, maturo in tekmovanja skrbi še za prakso in Evrošolo.

Na koncu so se vsi posladkali še z medenimi izdelki, ki so jih pripravili in izdelali sodelujoči dijaki in osnovnošolci v okviru projekta Mladim se dogaja.

Oglejte si tudi