Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Nekaj idej iz KUŽKASTE ŠOLE NA DALJAVO

Dragi moji nekosmati prijatelji.

 

Kako ste se kaj prilagodili na življenje doma? 

 

Jaz sem bila v moji kužkasti glavi najprej kar malo »razfrcana« naokrog. Kaj je zdaj to, saj so počitnice. Kaj hitro mi je postalo jasno, da bo treba pihniti v kužkaste roke in se zorganizirat. 

 

Pa sem si začela vsak dan delati »tabelco« z urnikom za tisti dan in danes moja kužkasta šola na daljavo dela kot »urca«. Po telefonu sem svojo idejo povedala še prijateljema Minki in Micku. Morda kakšna ideja še k vam v vaše domače učilnice preskoči. 

Poglejte, takole je s tem.

 

Budilka nas dvigne ob 7.15. Vsak sam prezrači svojo posteljo, poskrbi za toaleto in oblačenje. Za pripravo zajtrka za vse v družini, je vsak dan na vrsti nekdo drug. Tudi pri pospravljanju se izmenjujemo. To je tako kot v šoli, ko imamo dežurnega. 

 

Ob 8:00 se začne šola na daljavo v domači učilnici. Najprej v spletni učilnici ali na mejlu, kamor učitelji dajo navodila, preletim, kaj je potrebno narediti ta dan.

 

Napišem urnik zaporedja predmetov. Začnem s težjim, tistim, kar zahteva več dela in zbranosti. Pri meni sta to MAT IN SLO. Nadaljujem s kakšnim naravoslovni, družboslovnim, … Končam pa z umetniškimi predmeti. 

Kaj pa odmor? To je bil za Micka v šoli najljubši predmet?! Seveda mora vsaka glava kosmata po 45 minutah imeti malo odmora.  Tukaj je nekaj naših idej:

 

  • Odmor je lahko kužkastih 10x10. To je sila preprosto. Na 10 kartončkov napišemo 10 vaj za razgibavanje, ki jih predlagamo tisti, ki skupaj živimo. Kartončke damo v vrečko, iz katere naključno vlečemo lističe z našimi idejami. Naredim 10 ponovitev ene vaje. Popijem malo vode in hopsi nova učna ura.
    • Odmor je tudi možganska telovadba. Na yt vpišem »brain gym for kids in the classroom«. Takšen kužkasti na daljavo brain gym me res sprosti. Saj veste, da je pred tem potrebno spiti vodo, da gre direktno v celice in možgane, kajne?
  • Kužkast odmor je lahko  tudi kužkasta joga. Malce sem kobra, pa metuljček, žirafa, lev, drevo, vrana, riba… Veliko idej z ustrezno glasbo je na yt »yoga for kids in the classroom«. Seveda sem najraje kar kužka. 
  • Moj odmor so tudi lončki (cups songs). Saj se spomnite, vse kar potrebuješ, je plastičen kozarec brez ročaja. Za osvežitev in na novo koga naučit, je pa na yt »the easiest cup song«. To je lahko zabavno za celo družino.
  • Takle odmor me pa res sprosti. Da ostanem v kužkasti plesni formi ponovim ali pa se začnem na novo učit kakšen kavbojski ples. Meni je še vedno najbolj všeč Cooton eye Joe ( yt = line dance coutry for kids).

 

Okrog 12:00 je športna. To je sprehod, na katerem raztegnem svoje kužkaste tačke.

 

 

O tem, kako pa preživljam kužkasto proste  popoldneve, pa kdaj drugič. 

 

Ostanite doma, ostanite zdravi.                  Vaša kosmata prijateljica Honey

 

P.S. 

  • Če pa je tvoje srce kdaj prepolno stiske in skrbi,
  • če ti glava bega na okrog in  ne veš, kako se zorganizirati in se lotiti dela,
  • če potrebuješ pogovor,

 

me vedno lahko pokličeš, saj svetovalnica s pomočjo psa in risbe Zlato jabolko v teh časih brezplačno dela tudi na daljavo.

 

Vse kontakte najdeš na WWW. zlato-jabolko.si

 

 

Oglejte si tudi