Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
27°C
15°C
JUTRI
26°C
17°C

Očistimo Slovenijo 2018

Občina Radovljica se pridružuje globalni akciji Očistimo Slovenijo 2018. Lokalna koordinatorka dejavnosti je prostovoljka Tereza Kouřilova. Na območju radovljiške občine smo čistilne akcije v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi, društvi in šolami tako kot vsako leto izvedli že spomladi, zato bo tokrat poudarek na drugih ciljih: ozaveščanju o trajnostnem življenju, pomenu ponovne uporabe izdelkov in njihovih surovin ter preprečevanju nastajanja odpadkov.

Kaj bomo z vsemi smetmi?

V prostorih Ljudske univerzo Radovljica bosta 18. in 19. septembra ob 10. uri brezplačno predavanje in delavnica Kaj bomo z vsemi smetmi, ki ju bo vodila Tereza Kouřilova.

PREDAVANJE, torek, 18. 9., ob 10.00: Onesnaženje narave z odpadki je preraslo v globalni problem. Povzročitelji tega problema smo mi, pa čeprav naša najbližja okolica morda zgleda čista. Kaj bomo z vsemi temi smetmi? Pogovarjali se bomo o vlogi gospodinjstva pri zmanjševanju količine odpadkov. Pogovoru se bo pridružila tudi predstavnica Komunale Radovljica. Predstavila nam bo, kaj se dogaja z ločeno zbrano embalažo v naši občini.

DELAVNICA, sreda, 19.9., ob 10.00: Na delavnici bomo sešili Re.Vrečko, ki je namenjena ponovni uporabi pri nakupovanju in shranjevanju sadja in zelenjave in katere vizija je čisto okolje.

Za delavnico potrebujete: šivalni stroj, škarje in sukance. Material (odslužene zavese) bo zagotovil organizator. Po koncu delavnice bomo obiskali trgovino in naše vrečke uporabili pri nakupu brez odpadkov.

Udeležite se lahko samo predavanja, delavnice ali pa pridete na obe srečanji. Prijave sprejemajo na: lur.info@guest.arnes.si ali 041 762 616.

Ozaveščanje o odpadkih tudi na Ekoprazniku

Prodajalne, v katerih je možno kupovati z lastno embalažo, se bodo predstavile tudi na Ekoprazniku, v četrtek, 20. septembra, od 15. do 18. ure na biodinamičnem učnem vrtu za OŠ A. T. Linharta Radovljica. Komunala Radovljica pa bo predstavila svoje aktivnosti na področju zmanjševanja količine odpadkov in ustreznega ravnanja z odpadki v gospodinjstvih (lastna embalaža, kompostiranje, odpadno olje).

Fotografije s prireditev bodo objavljene.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi