Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Mindfulness and meditation - outdoor education

Konec aprila so se štiri zaposlene na Ljudski univerzi Radovljica udeležile strukturiranega tečaja na Islandiji, v Reykjaviku. Podrobnejši opis si lahko preberete na tej povezavi: MINDFULNESS AND MEDITATION – OUTDOOR EDUCATION - Ljudska Univerza Radovljica (lu-r.si)

Na razpisu Erasmus+ KA 122 – ADU, ki je potekal preko CMEPIUS - Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, je Ljudska univerza Radovljica pridobila EU sredstva za pet mobilnosti za zaposlene strokovne delavke na LUR. Akcija KA122-ADU je namenjena mobilnosti osebja v splošnem izobraževanju odraslih za neakreditirane institucije.

Naslov projekta je Pridobi znanje za boljše delo z odraslimi in bo potekal od 1.1.2022 do 31.12.2022. Štiri zaposlene so se udeležile strukturiranega tečaja na Islandiji v Reykjaviuk v okviru organizacije Project Management Spain Erasmus Plus, S.L.U, ena pa jeseni odhaja v Helsinke na Finsko v okviru organizacije Europass Teacher Academy.

V izobraževalne programe in podporne storitve na LUR se vključujejo udeleženci z zelo različnimi predznanji, izkušnjami, dojemanjem in osebnostnim ozadjem. So odrasle in izdelane osebnosti, kar privede do različnega odnosa do učenja.  Poleg tega globalizacija, digitalizacija in njuni pritiski zahtevajo drugačno, raznoliko izobraževanje in ni več cilj le prenašanje znanja, ampak vedno bolj učenje ljudi, kako naj se učijo in rešujejo probleme, staro zanje pa združujejo z novim.  


Oglejte si tudi