Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Praznik občine Radovljica

Na sinočnji proslavi v Linhartovi dvorani je zbranim za občinski praznik čestital župan Ciril Globočnik. V nagovoru je na kratko predstavil delo občine v letošnjem letu in se zahvalil občinskim nagrajenkam in nagrajencem za njihov prispevek in delovanje v lokalni skupnosti.

Plaketi Antona Tomaža Linharta sta prejeli Andreja Ropret in Tadeja Peternel, pečate Občine Radovljica Gašper Primožič, Gregor Avsenik in Tiskarna knjigoveznica Radovljica, medaljo Občine Radovljica pa Anton Škrab. Posebna priznanja in nagrade za odličen študijski uspeh so prejeli diplomanti Duša Bošković Markež, Anja Dragan, Eva Hribernik, Jaka Pohar, Tina Pretnar ter Jerneja Terlikar.



Tradicionalno Linhartovo podoknico je Mešani pevski zbor Antona Tomaža Linharta Radovljica z Zdravljico sklenil v Linhartovi dvorani. V kulturnem sporedu proslave so v režiji Alenke Bole Vrabec nastopili igralci Linhartovega odra z interpretacijo besedil Avsenikovih skladb in harmonikar Tomaž Cilenšek. Režiserka proslave Katja Stušek je prireditev tudi povezovala.


V tem mesecu si v radovljiški knjižnici lahko ogledate tudi razstavo »60 let Avsenikove glasbe«, ki predstavlja knjige o ansamblu bratov Avsenik in zvočne zapise Avsenikove glasbe iz zbirke knjižnice. Mestni muzej Radovljica pa bo v petek, 13. decembra 2013, ob 19. uri v Slomškovi dvorani radovljiškega župnišča v okviru Linhartovih dnevov 2013 predstavil VI. zvezek zbirke Naše mesto in ljudje. Avtorica Nadja Gartner Lenac je tokrat zbrala podatke o tem, kdo so bili radovljiški meščani v 19. stoletju.


Vir: Občina Radovljica

Oglejte si tudi