Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Na obisku pri čebelarjih iz Ivančic

V petek, 23. maja 2014, smo se čebelarji iz Čebelarskega društva Radovljica na povabilo prijateljev čebelarjev iz Ivančic udeležili tridnevne ekskurzije po pobrateni češki občini Ivančice.
Prvi vtis, seveda po tem, ko se naužiješ beline robinje, katere vonj se razprostira po zraku Ivančic, je iznajdljivost tamkajšnjih čebelarjev. Materiale in pripomočke naredijo, predelajo ali "reciklirajo" kar sami, saj tako kar najbolje služijo namenu posameznega čebelarja.

 

Vzrejevalec matic nam je razkazal svoje čebelarstvo, pripomočke za umetno osemenjevanje matic in nas popeljal po čebelarskem muzeju, v katerem so, podobno kot pri nas v Radovljici, različni panjski sistemi, koši, klade, stari pripomočki za točenje medu, le da tam muzej deluje bolj na podlagi samoiniciative čebelarjev. Na povabilo Občine Ivančice je v tem času partnersko občino obiskal tudi župan Ciril Globočnik, čebelarske ekskurzije pa smo se udeležili predsednik ČD Radovljica Franc Šolar, podpredsednik Brane Kozinc, vzrejevalec matic Janez Luznar in upravnica ČRICG Anja Bunderla.

 

Narava tam je enako gostoljubna kot čebelarji, s katerimi smo si izmenjali neprecenljive izkušnje in znanja, aromaterapijo akacije smo si lahko privoščili na vsakem koraku ... vznesene čebele pa še naprej nabirajo obilno sladko medičino robinje, oljne repice, kmalu pa bo cvetela tudi lipa.

 

Naj medi!

 

 

Povezave

www.cricg.com

Oglejte si tudi