Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Izlet HD Lesce

IZLET NA ŠTAJERSKO

V soboto smo člani in članice Hortikulturnega društva Lesce organizirali »končni« izlet.  Slovenijo več ali manj vsi dobro poznamo,  kljub temu pa smo našli še neodkrit kotiček. Odpeljali smo se v Šmarje pri Jelšah in v Rogaško Slatino.

Ko smo v Radovljici pobrali še zadnje popotnike, je bila ekipa popolna. V Šmarju, ki je tudi rojstni kraj predsednika našega društva, se je Miru  odvalil kamen od srca, saj smo prišli pravočasno in program, ki ga je zastavil, se je lahko odvijal po načrtu.  Njegovi rojaki so nas prisrčno sprejeli in prevzeli  vse vodenje.

Ogledali smo si cerkev sv. Roka nad Šmarjem, do katere vodi strma, cikcakasto speljana križeva pot trpljenja s štirinajstimi kapelicami. Zunanjost cerkve je puščobna, z velikimi podolgovatimi gotskimi okni, notranjost pa pisano baročno okrašena. Z vrha hriba je čudovit razgled na štajerske griče , ob pravem vremenu se vidi tudi Triglav.

V Rogaški Slatini smo si ogledali tovarno kristalnega stekla in svetovno znano zdravilišče z večstoletno zdraviliško-turistično tradicijo. V ogromnem rastlinjaku, ki se nahaja blizu zdravilišča, je paviljon kaktusov. Če je nam vročina že presedala, pa je kaktusom še kako godila. Zbirka je pomembna zaradi redkih vrst in častitljive starosti nekaterih kaktej.

Izlet smo zaključili z odličnim kosilom in hladno pijačo na turistični kmetiji, vse skupaj pa popestrili s srečelovom.

 

Oglejte si tudi