Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Fotografska razstava Ivana Pipana: KJE SO DELOVNA MESTA?

Dolgoletni član Fotografskega društva Radovljica Ivan Pipan je v letu 2014 prejel Plaketo Občine Radovljica za svojo dolgoletno delovanje v društvu, uspehe na razstavah in širjenje znanja med mladi. Med drugim je bil 10 let predsednik društva in čez 23 let vodil fotografski krožek na Osnovni šoli A. T. Linharta v Radovljici. Plaketo mu je podelil gospod župan Ciril Globočnik na slovesnosti ob občinskem prazniku 5. avgusta 2014 v Baročni dvorani Graščine.
Fotograf Ivan Pipan nas je mesecu februarju 2015  navdušil s samostojno razstavo v društveni fotografski galeriji Pasaža v Radovljiški graščini. Razstavi je izbral naslov »Kje so delovna mesta?« in prikazal je ujet utrip dela v tovarnah, ki jih danes ni več ali pa so delujoče, vendar so pogoji dela popolnoma drugačni. Na fotografijah so ženske in moški v procesu dela ter sam proces na strojih. Fotografije v črno-beli tehniki je posnel med leti 1975 do 1977 v naslednjih tovarnah: Almira Radovljica, Sukno Zapuže, Veriga Lesce in Plamen Kropa ter Elan Begunje, Gorenjka Lesce in Iskra Kranj.

Slike so nam priklicale spomin na minuli čas, ki je postal že zgodovina. Ostalo je ostalo le v spominu ljudi, ki so bili del tega časa.

Ivan Pipan je častni član Fotografskega društva Radovljica, ki so mu ga podelili za njegovo delo in ustvarjalnost. Kljub visoki starosti je dejaven v društva in mentor ter starosta ostalim članom. 

Oglejte si tudi