Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

3. GOZDARSKO TEKMOVANJE IN GOZDARSKI SEJEM

Gozdarsko društvo Lipniške doline – Lisjak je bilo ustanovljeno leta 2012, trenutno šteje nekaj več kot 80 članov. Sedež društva je na Lancovem pri Radovljici, po katerem je društvo dobilo ime

Letos smo pripravili že tradicionalno 3. Gozdarsko tekmovanje, kot popestritev smo dodali tudi gozdarski sejem, vse skupaj je potekalo 21. junija na Lancovem. Tekmovanje je otvoril župan občine Radovljica g. Ciril Globočnik. Preizkusilo se je 15 tekmovalcev, na koncu je bil najboljši domačin Aleš Ažman. Med samim tekmovanjem so se lahko obiskovalci pomerili v metu sekire v tarčo in žaganju amerikanke. Na koncu so se za bogate nagrade tudi preizkusili med seboj.

Tekmovanje je bilo dobro obiskano, tudi sponzorji in razstavljalci, ki so tekom dneva predstavili svojo mehanizacijo, stroje in gozdarsko opremo so bili zadovoljni tako z lokacijo, terminom in tudi organizacijo. Upamo da ste bili obiskovalci tudi takega mnenja. Lisjaki se bomo trudili še naprej ter vsako leto še dodatno popestrili samo tekmovanje.   

Naslednje tekmovanje, ki ga pripravljamo je Gozdarsko tekmovanje ki bo na jesenskem sejmu v Komendi, lahko pa nas boste srečali tudi na ostalih prireditvah kjer se bomo na stojnici predstavljali ter svetovali lastnikom gozdov.

 

Oglejte si tudi