Seznanili se bomo z načinom priprave prigrizka kot uvoda za vzbujanje apetita z obloženimi kruhki, pripravili tri vrste juh, ajdove krape v dveh različicah nadeva, za »mesarje« - kranjsko klobaso v teranu in pečeno polento, ter milejši piščančji file v omaki s sadjem, rižev kipnik, ajdovo»ta medeno torto«, zaključila pa bosta koktejl »Č'bela« in njen nealkoholni partner »Trot«.
Kje in kdaj? Ena delavnica se je odvila že v sredo 20.11. in prihaja pa še ena in sicer v petek 22.11.2013 v šolski kuhinji Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici Kranjska c. 11 ob 16h.
Prijavnino poravnate v gostišču »Panj« v Čebelarskem centru v Lescah Rožna dolina 50a. Delavnici sta nedobičkonosni, prispevek 24 € je namenjen izključno pokritju stroškov z namenom popularizacije uporabe medu.
Za vsa jedila dobimo informacije o sestavinah, tehnologijo priprave - ob tem tudi razlago o izpeljankah osnovnih receptov - ter še kaj. Lahko jih pripravljamo sami ali pa smo opazovalci kako to izvajajo učenci šole. Seminar pokrivamo: ga Marija Arh - Ivanšek priznana strokovnjakinja s strani medene kulinarike, g. Boris Lindič bdi nad celostno podobo dogodka, čebele so nabrale med; ČDR – ekipa kulinarikov pa za vse ostalo. Informacije dobite na www.cricg.com ter telefonih Sandi - 064 109 758, Jelka - 041 441 735.
Namenjeno vsem, željnim novih znanj v prehrani, ki včasih ne znamo ali ne upamo probat kaj novega - vse bomo v prijetnem okolju degustirali in še kako idejo za postrežbo dobimo.
Vljudno vabljeni!




