Logo MojaObčina.si

Radovljica

JUTRI
29°C
16°C
SOB.
29°C
14°C
6477

Vozišče odseka Železniške ulice in Rožne doline pripravljeno za asfaltiranje

Obnova 560-metrskega cestnega odseka Železniške ulice in Rožne doline v Lescah med železniško postajo in uvozom h Gorenjki je izvedena v obsegu, ki omogoča preplastitev vozišča. Cesta bo za lokalni promet odprta konec avgusta, dela pa v celoti končana v oktobru.

Rekonstrukcija obsega ureditev ceste v širini 6 metrov z obojestranskim pomožnim kolesarskim pasom v širini 1,25 metra, izvennivojskim pločnikom v širini 1,6 metra, ureditev meteorne in fekalne kanalizacije, obnovo vodovoda ter ureditev javne razsvetljave. Za izvedbo projekta je bilo treba porušiti prizidek objekta Rožna dolina 2, ki je v lasti Ministrstva za infrastrukturo in je segal v območje razširjene ceste.

Dela izvaja Gorenjska gradbena družba d.d. Pogodbena vrednost investicije znaša 680 tisoč evrov, glede na rast cen v gradbeništvu pa bo predvidoma nekoliko višja. Naložba je sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v sklopu projekta ureditve kolesarskih povezav Radovljice z zalednimi naselji. V okviru prve faze tega projekta je bila v lanskem letu zgrajena kolesarska povezava ob regionalni cesti med Radovljico in Lescami.Projekt ureditve kolesarskih povezav Radovljice z zalednimi naselji sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020; četrta prednostna os ”Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja”, tematski cilj 4 “Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih”, Prednostna naložba 4.4. “Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi