Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
33°C
16°C
JUTRI
31°C
16°C
1514

Vabilo na sprehod po obnovljeni gozdni učni poti v Radovljici

Občina Radovljica je v sodelovanju z Območno enoto Bled Zavoda za gozdove Slovenije v minulem mesecu temeljito obnovila Gozdno učno pot Predtrški gozd v Radovljici. Izvajalec GG Bled je zamenjal večino tabel, ki označujejo rastlinske vrste, ponekod pa opravil vzdrževalna dela. Občina je za obnovo poti namenila približno sedem tisoč evrov.

Vabimo vas na sprehod po obnovljeni gozdni učni poti v torek, 15. junija 2021, ob 17. uri. Zbrali se bomo za bencinskim servisom OMV v Radovljici.

Radovljiška gozdna učna potje bila odprta v letu 1977 in je ena prvih učnih poti v Sloveniji. Pot nudi možnost predstavitve številnih drevesnih vrst, starih orodij, krajinskih in ekoloških vsebin ter drugih zanimivosti. Njen osnovni namen je ozaveščanje in izobraževanje javnosti in šolske mladine o vlogi in pomenu gozda, obenem pa je med domačini priljubljena za oddih in rekreacijo. Gozdno učno pot, ki je dolga 3,2 km, upravlja Zavod za gozdove, območna enota Bled. Predstavljena je na povezavi http://www.zgs.si/obmocne_enote/bled/gozdne_ucne_poti/index.html.

Zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 prosimo, da svojo udeležbo na dogodku prijavite (e-naslov: kabinet.zupana@radovljica.si, tel. št.: 04 537 23 13) in ob tem navedete izpolnjevanje pogoja PCT (prebolelost, cepljenost ali negativen test na virus SARS-CoV-2).

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi