Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vabilo na odprtje nove kolesarske povezave in kolesarski izlet

Občina Radovljica v Evropskem tednu mobilnosti zaključuje gradnjo kolesarske povezave ob regionalni cesti med Radovljico in Lescami, ki je umeščena na odseku med krožiščem z Alpsko cesto in krožiščem z Boštjanovo ulico v Lescah. Poleg ločene kolesarske steze in hodnika za pešce projekt zajema tudi rekonstrukcijo ceste in ureditev cestnih priključkov z vso komunalno infrastrukturo. Naložbo sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za infrastrukturo.

Ob zaključku del Občina Radovljica vabi na priložnostno slovesnost, ki bo v sredo, 22. septembra 2021, ob 15.30 pri podvozu pod železniško progo (ob parkirišču centra Mercator v Lescah).

Po slovesnostibo na tem mestu ob 16. uri start 18. kolesarskega izleta, ki ga ob dnevu brez avtomobila občina vsako leto organizira s Športno zvezo Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje.

Približno 15 kilometrov dolga trasa izleta bo speljana skozi Lesce do Hraš, po cesarski cesti do Zgoše, Dvorske vasi, Zgornjega Otoka, Gorice in v Radovljico. Vodila bo tudi po makadamskem cestišču, zato so primerna treking ali gorska kolesa. Obvezna je tehnična brezhibnost koles in uporaba čelade za otroke do 18. leta starosti. Uporabo čelade priporočamo vsem kolesarjem.

Cilj izleta bo na igrišču za OŠ A. T. Linharta Radovljica, kjer bodo udeleženci prejeli spominska darila in ob zaključku letošnje sezone biodinamičnega učnega vrta poskusili še napitke in jedi iz pridelkov vrta.

Če bo deževalo, kolesarskega izleta in druženja na vrtu ne bo.

Za udeležbo na prireditvah je obvezno dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Oglejte si tudi