Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Vabilo na javno predstavitev in razpravo o projektu Zero Waste

Vabimo vas na javno predstavitev in razpravo o projektu Zero Waste, ki bo v četrtek, 6. oktobra 2016, ob 16. uri v veliki sejni dvorani Občine Radovljica (Gorenjska c. 19, Radovljica).

Občina Radovljica v sodelovanju z JP Komunala Radovljica d.o.o. in Ekologi brez meja začenja s postopkom pristopa k mednarodni mreži Zero Waste. S tem na prvo mesto ne postavlja vprašanja, kako se bomo odpadkov znebili, temveč kako bomo preprečili njihovo nastajanje oziroma proizvajali take odpadke, ki jih bo mogoče brez izjeme predelati, reciklirati in ponovno uporabiti.

Komunala Radovljica je že izdelala posnetek stanja ravnanja z odpadki v občini s predlogom ukrepov za obdobje do leta 2026 za zmanjševanje oziroma nenastajanje odpadkov. Dokument je objavljen v prilogi. Vključili bomo tudi predloge ukrepov, ki bodo podani na javni predstavitvi, nato pa bo dokument obravnaval občinski svet.

Vaše predloge ukrepov do vključno četrtka, 6.10.2016, lahko posredujete tudi po elektronski pošti na naslov mojca.dolar@komunala-radovljica.si.

Oglejte si tudi