Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

V Radovljici zbrana humanitarna pomoč za Ukrajino že na poti

Radovljiška tridnevna akcija zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino se je včeraj zaključila. Odziv je bil velik, saj smo zbrali skoraj tri tone pomoči - dvanajst palet hrane, higienskih pripomočkov, otroških plenic in sanitetnega materiala.

Zbrano humanitarno pomoč danes predajamo Upravi za zaščito in reševanje, ki skupaj z Evropsko komisijo organizira konvoje pomoči na usklajene lokacije v sosednjih državah Ukrajine. Prevoz v Državni logistični center na Rojah je doniralo podjetje KLU-S transport z Zgoše. Druga prejeta pomoč, kot so oblačila, pa bo namenjena beguncem iz Ukrajine v Sloveniji.

Občina Radovljica, RKS - Območno združenje Radovljica in občinski štab Civilne zaščite se iskreno zahvaljujemo vsem prostovoljkam Rdečega križa, gasilcem in drugim prostovoljcem, ki so se vključili v zbiranje pomoči. Zahvaljujemo se tudi podjetjem, ki so pomagala z materialom in drugimi storitvami: KLU-S transport z Zgoše, Žito, d.o.o., PC Gorenjka iz Lesc, Tiskarna knjigoveznica Radovljica d.o.o., člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica, SGTŠ Radovljica, radovljiški Šmeks lounge bar in Picerija Matiček.

Upamo, da bo zbrana pomoč čim prej prišla do cilja in vsaj malo pomagala lajšati težke zgodbe prizadetih zaradi vojne v Ukrajini.

Oglejte si tudi