Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

V petek sprejem za radovljiško olimpijko Iris Breganski

Mlada radovljiška atletinja Iris Breganski je na 24. poletni olimpijadi gluhih v Braziliji (1. - 15. maj 2022) osvojila dve bronasti olimpijski medalji - v atletskem mnogoboju in skoku v višino. Čestitali ji bomo na sprejemu v petek, 20. maja 2022, ob 10. uri na Vurnikovem trgu v Radovljici.

Olimpijske igre gluhih so mednarodni športni dogodek, ki ga organizira Mednarodni komite za šport gluhih (ICSD). Na olimpijadi v Braziliji je sodelovalo 2800 športnic in športnikov iz 78 držav. Slovensko reprezentanco so poleg Iris Breganski sestavljali Leja Glojnarič, Marino Kegl in Tadej Enci. Leja Glojnarič je osvojila dve zlati medalji, in sicer v atletskem mnogoboju in skoku v višino. Tenisač Marino Kegl se je uvrstil na 4. mesto, Tadej Enci pa na 11. mesto v teku na 400 metrov.

Enaindvajsetletna Radovljičanka Iris Breganski je članica ljubljanskega atletskega kluba AD Kronos. Na atletskih tekmovanjih gluhih je prvič nastopila na mladinskem evropskem prvenstvu v Bolgariji leta 2018 in osvojila dve zlati in eno srebrno medaljo. Na svetovnem prvenstvu gluhih v dvoranski atletiki v Estoniji leta 2019 je bila 6. v skoku v višino. Lani se je udeležila svetovnega prvenstva v atletiki na Poljskem in se v skoku v višino uvrstila na 5. mesto, v sedmeroboju na 6. mesto, v skoku v daljino pa na 9. mesto.

Oglejte si tudi