Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V Lescah nameščen nov javno dostopen avtomatski defibrilator

Občina Radovljica že vrsto let sodeluje v projektu Oživimo srce, katerega cillj je povečati možnost preživetja ob srčnem zastoju na območju občine. V okviru projekta je bil konec junija na objektu pri Družbenem centru v Lescah, v sodelovanju in s soglasjem Krajevne skupnosti Lesce, ki je lastnica objekta, nameščen javno dostopen avtomatski defibrilator (AED).

Nakup in namestitev defibrilatorja in zunanje omarice je omogočilo podjetje Veriga Lesce, ki je ob svojem jubileju -100 letnici delovanja , občini doniralo približno 2.100 evrov. Poleg te donacije bodo v jubilejnem letu opravili še 11 dobrih del. S tem je prispevalo k širitvi mreže javno dostopnih AED na območju občine Radovljica. V času projekta Oživimo srce, od leta 2016, je bilo sicer na območju občine nameščenih že 34 novih AED.

Novonameščeni AED bo dostopen nogometašem in obiskovalcem nogometnih tekem pa tudi obiskovalcem Družbenega centra, članom društev, ki za svoje dejavnosti uporabljajo prostore objekta, gostom restavracije, obiskovalcem otroškega igrišča in sprehajalcem.

Oglejte si tudi