Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Sredstva za spodbujanje razvoja gospodarstva v občini še na voljo

Občinski javni razpis za spodbujanje razvoja gospodarstva je še odprt. Z razpisno dokumentacijo je objavljen na tej povezavi.

 

Sredstva so namenjena za odpiranje novih delovnih mest z zaposlovanjem novih delavcev ali s samozaposlitvijo, razvoj socialnega podjetništva in izobraževanje ter promocijo na področju podjetništva v letu 2017. Razpis bo odprt do porabe sredstev, vendar najkasneje do 31.10.2017.

 

Za samozaposlitev in odpiranje novega delovnega mesta je na razpisu moč pridobiti dotacijo v višini do 2.400 evrov za stroške, kot so bruto plača oz. prispevki in nakup osnovnih sredstev..

 

Sredstva za spodbujanje razvoja socialnega podjetništva  so namenjena zagonu in nadaljnjemu razvoju socialnega podjetja ali njegove poslovne enote na območju občine Radovljica. Upravičenci na razpisu lahko pridobijo do 2.500 evrov oz. 50 odstotkov upravičenih stroškov.

 

Samostojni podjetniki in gospodarske družbe lahko pridobijo tudi dotacije za podjetniško izobraževanje, usposabljanje in promocijo (udeležbo na sejmih in razstavah), in sicer do 50 odstotkov upravičenih stroškov, vendar največ 250 evrov na vlogo za izobraževanje in največ 500 evrov na vlogo za udeležbo na sejmih in razstavah.

 

Samostojna podjetnica Marta Gašperin iz Ljubnega (na fotografiji na sredini) je svoje delovno mesto in kolekcijo ročno izdelane čokolade pod blagovno znamko Martisan ustvarila tudi s pomočjo občinske dotacije na razpisu za spodbujanje razvoja gospodarstva. Svojo podjetniško izkušnjo je predstavila na eni od štirih brezplačnih delavnic Štartaj svojo podjetniško idejo, ki jih je v marcu in aprilu financirala občina za vse, ki želijo v domačem okolju ustvariti podjetniško idejo in s tem poskrbeli za svoj prihodek.

Oglejte si tudi