Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

S 25. seje občinskega sveta

Radovljiški občinski svet je na včerajšnji seji soglasno sprejel sklep o podelitvi naziva častna občanka Občine Radovljica Mariji Kolar.

Marija Kolar je naziv prejela za izjemno pomembno delovanje na glasbenem, festivalskem in pedagoškem področju. Razvoj glasbenih talentov in ljubiteljsko ukvarjanje otrok in mladine z glasbo spodbuja že 60 let. V Glasbeni šoli Radovljica je 40 let poučevala nauk o glasbi, pripravljala učence za tekmovanja in sprejemne izpite, organizirala obiske koncertov in opernih predstav, vodila otroški pevski zbor, prirejala učne ure z umetniki. Tudi po upokojitvi nadaljuje z glasbeno vzgojo mladih. Od leta 1997 kot predsednica Društva ljubiteljev stare glasbe Radovljica organizira Festival Radovljica.

Svetniki so sprejeli odlok o načinu opravljanja obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v občini Radovljica. 24-urna dežurna služba obsega vsak prevoz od kraja smrti do hladilnih prostorov izvajalca javne službe ali zdravstvenega zavoda zaradi obdukcije pokojnika, odvzema organov oziroma drugih postopkov na pokojniku in nato do hladilnih prostorov izvajalca javne službe, vključno z njihovo uporabo. Za zagotavljanje 24-urne dežurne službe je predvidena podelitev koncesije enemu koncesionarju za območje celotne občine za obdobje petih let. Svetniki so sprejeli tudi odlok, ki določa pogoje za podelitev koncesije za opravljanje 24-urne dežurne pogrebne službe v občini Radovljica.

S sprejetimi spremembami pravilnika o sprejemu novincev v Vrtec Radovljica se na predlog vrtca ukinja kriterij za sprejem v vrtec, da otrok v preteklem šolskem letu ni bil sprejet v želeno enoto vrtca, ker so ta kriterij lahko uveljavljali samo otroci za naslovom izven občine Radovljica, ki pa se morajo vsako leto na novo vpisati v vrtec.

Med sprejetimi točkami dnevnega reda seje so še:

  • soglasje k redni delovni uspešnosti direktorice Knjižnice A. T. Linharta Radovljica in direktorjev ter strokovnega vodje Osnovnega zdravstva Gorenjske,
  • določitev redne delovne uspešnosti direktoricam Muzejev radovljiške občine in Turizma in kulture Radovljica,
  • letno poročilo o delu Policijske postaje Radovljica in zaščite in reševanja, program dela varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in ocena izvajanja občinskega programa varnosti za leto 2021,
  • poročilo nadzornega odbora o opravljenem izrednem nadzoru na Občini Radovljica in
  • imenovanja – soglasje k imenovanju Roka Müllerja za direktorja Zdravstvenega doma Radovljica in Marka Zupanca za direktorja Knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica ter imenovanje Eve Pogačar za predstavnico občine v Svetu zavoda Osnovnega zdravstva Gorenjske.

Toni Smolej prejemnik državne nagrade za prostovoljstvo za leto 2021

Župan Ciril Globočnik in članice in člani občinskega sveta so pred začetkom seje čestitali dolgoletnemu gorskemu reševalcu in predsedniku Društva GRS Radovljica Toniju Smoleju, ki je včeraj prejel najvišjo državno nagrado za prostovoljstvo za leto 2021, na predlog Občine Radovljica s podporo Društva GRS Radovljica.

Kot gorski reševalecdeluje ževeč kot 50 let. Leta 1982 je prevzel vodenje Gorske reševalne postaje Radovljica, ki se je leta 2006 preoblikovala v Društvo Gorska reševalna služba Radovljica. Sodeloval je v več kot tisoč reševalnih akcijah, zadnjih 16 let vodi komisijo za letalsko reševanje, kot inštruktor reševalec letalec vodi redna usposabljanja kandidatov. V prostovoljske aktivnosti vloži preko tisoč ur letno.

Oglejte si tudi