Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Radovljica na Slovenskem knjižnem sejmu

Radovljica bo kot gostujoča občina sodelovala na 33. Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu od 22. do 26. novembra 2017. Letos praznujemo stoletnico prve slovenske slikanice, Levstikovega Martina Krpana s Smrekarjevimi ilustracijami, zato so se organizatorji odločili, da na tokratni sejem vabi močni in samozavestni junak s knjigo pod roko.

Občina Radovljica na sejmu sodeluje kot gostujoče mesto. S ciljem, da se na sejmu predstavi čim bolj celovito in atraktivno, sta Občina Radovljica in Javni zavod Turizem in kultura Radovljica pripravila bogat in pester program, v katerem sodelujejo šole, javni zavodi, kulturna društva, gostinci in posamezniki. Vsak dan bo Radovljica izkoristila za predstavitev dediščine, značilne za občino, hkrati pa se bo predstavila tudi z bogato kulinarično ponudbo občine.

Vsak dan pester tematski program

Prvi dan sejma, v sredo, 22. novembra, se bo Radovljica predstavila kot Linhartovo mesto. Obiskovalci sejma bodo lahko sodelovali v animaciji z Linhartom, Županovo Micko in Matičkom.

Četrtek bo namenjen Kropi, zibelki kovaštva. Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati Kropo in tradicijo kovaštva s pravim kroparskim kovačem.

V petek se bo občina predstavila s čebelarko tradicijo. Na stojnici bo predstavljeno življenje kranjske sivke, obiskovalci bodo lahko oblikovali izdelke iz čebeljega voska in poskusili tudi različne vrste medu.

Sobota bo namenjena predstavitvi Begunj. Na sejem prihaja Ansambel Saša Avsenika, predstavljene pa bodo tudi begunjske pohodniške poti. Sodelovala bosta tudi oskrbnika Roblekovega doma, ki je bil letos razglašen za naj planinsko kočo.

Zadnji dan sejma, v nedeljo, 26. novembra, se bo Radovljica predstavila kot pristno sladka. Radovljica je v zadnjih letih postala prepoznavna kulinarična destinacije, predvsem s Festivalom čokolade, ki je vsako leto aprila, pa tudi z Okusi Radol'ce v novembru. Nedelja bo na sejmu ponudila predvsem čokolado, ki jo bodo obiskovalci lahko tudi okušali.

Poleg pestrega dogajanja na stojnici se bo Radovljica, kot gostujoče mesto, z različnimi dogodki predstavila tudi na drugih sejemskih prizoriščih. Tako na Forum odru za obiskovalce, v Debatni kavarni in odru KulinArtfest, kjer bodo vsak dan zanimivi pogovori, nastopi in kulinarična doživetja. Prireditve bodo soustvarjale šole, javni zavodi, kulturna društva, gostinci in posamezniki iz občine.  

Petkov radovljiški večer

V sklopu sejma bo v petek, 24. novembra, ob 19. uri v Klubu Cankarjevega doma poseben radovljiški večer. Glasbeno literarno prireditev z naslovom Eden drug'mu ogenj dajmo bodo oblikovali radovljiški dramski ustvarjalci in učenci Glasbene šole Radovljica. Za ogrevanje bo radovljiški program na sejmu že od 15. ure, s kulinariko, z zanimivimi pogovori in dramskimi nastopi.

Občina Radovljica in Javni zavod Turizem in kultura Radovljica vabita, da obiščete slovenski knjižni sejem, si ogledate bogato knjižno ponudbo in se udeležite dogodkov, ki jih pripravljajo številni radovljiški ustvarjalci. Ogled sejma in spremljajočih prireditev je za obiskovalce brezplačen.

Podrobnejše informacije o radovljiških dogodkih bodo objavljene na spletnih straneh http://www.radovljica.si ter http://www.radolca.si, program celotnega knjižnega sejma pa na spletni strani http://www.knjiznisejem.si.

Oglejte si tudi