Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Prve dodelitve neprofitnih stanovanj v najem na podlagi nove prednostne liste

Občina Radovljica je novembra lani objavila javni razpis za dodelitev občinskih neprofitnih stanovanj v najem. Na razpis se je prijavilo 76 prosilcev, izdanih je bilo 59 odločb o uvrstitvi na prednostno listo, 17 vlog pa ni izpolnjevalo pogojev razpisa.

Na podlagi pravnomočne prednostne liste je župan v oktobru s prvimi upravičenci že podpisal najemne pogodbe in bodo lahko začeli uporabljati stanovanja v novembru. Skupno bo občina dodelila 14 stanovanjskih enot: 5 za enočlansko gospodinjstvo, 4 za dvočlansko, 2 za tričlansko in 3 za štiričlansko gospodinjstvo.

Naslednji upravičenci s prednostne liste bodo morali počakati na prosta stanovanja bodisi zaradi izselitve dosedanjih najemnikov bodisi ob pridobitvi novih stanovanj.

Občina Radovljica trenutno razpolaga s 166 neprofitnimi najemnimi stanovanji. Glede na starost stanovanj njihovo ohranjanje zahteva izvedbo številnih vzdrževalnih del. Občina v ta namen v proračunu letno zagotavlja več kot 180 tisoč evrov.

Prejšnji razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj je bil objavljen marca leta 2017. Na listo je bilo uvrščenih 36 upravičencev za dodelitev. Upravičencem so bila dodeljena 4 stanovanja, 4 upravičenci pa so dodeljeno stanovanje zavrnili.

Oglejte si tudi