Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
7°C
-4°C
JUTRI
5°C
-6°C
4173

Portret Alenke Bole Vrabec v Galeriji Čitalnica

Občina Radovljica in Knjižnica A. T. Linharta Radovljica sta v knjižnični čitalnici zasnovali novo galerijo, v kateri bo stalna razstava portretov pomembnih kulturnic in kulturnikov, ki so prispevali k razvoju in bogatenju kulturnega življenja v radovljiški občini ali širšem okolju, s tem pa tudi k prepoznavnosti in ugledu občine.

Na prvi sliki v Galeriji Čitalnica je upodobljena Alenka Bole Vrabec (1937 – 2020), radovljiška dramska igralka, režiserka, prevajalka, direktorica in umetniška vodja v številnih amaterskih gledališčih in gledaliških skupinah ter organizatorka kulturnega življenja. Rojena je bila na današnji dan, 14. januarja.

Portret je naslikal Ivan Prešern Žan. V knjižnici so si ga danes skupaj z avtorjem ogledali župan Ciril Globočnik, direktorica Božena Kolman Finžgar ter Marjan in Aljoša Vrabec, soprog in vnuk Alenke Bole Vrabec.

Portreti bodo v novo galerijo umeščeni postopno in priložnostno, na primer ob življenjskem jubileju, prelomnici v ustvarjalnem opusu kulturnika in podobno.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi