Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

POPRAVEK navodil glede uporabe športnih objektov in površin ter otroških igrišč

Prejeli smo obvestilo šol, da jim je ministrstvo za šolstvo posredovalo usmeritve za izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 19.10.2020, vključno z navodili glede uporabe šolskih športnih objektov. Ta so zapisana nekoliko drugače, kot je bilo predstavljeno javnosti, in sicer:

  • v zaprtih šolskih športnih objektih se ne izvajajo dejavnosti, ki niso del programov vzgojno-izobraževalnega zavoda in jih izvajajo zunanji izvajalci;
  • dovoli se le izvajanje športnih tekmovanj in treningov registriranih športnikov v starostnih kategorijah »mlajši člani« in »člani«, vključenih v športne klube.

Zato ustrezno popravljamo občinska navodila za upravljavce oz. uporabnike javnih športnih objektov in površin ter otroških igrišč, upoštevajoč sprejete odloke vlade in trenutno epidemiološko situacijo, oz. jih dopolnjujemo z navodili za zaprte šolske športne objekte.

ZAPRTI ŠOLSKI ŠPORTNI OBJEKTI (šolske telovadnice)

V zaprtih šolskih športnih objektih se ne izvajajo dejavnosti, ki niso del programov vzgojno-izobraževalnega zavoda in jih izvajajo zunanji izvajalci.

Dovoljeno je  le izvajanje športnih tekmovanj in treningov registriranih športnikov v starostnih kategorijah »mlajši člani« in »člani«, vključenih v športne klube.

ZAPRTI OBJEKTI (dvorane, baloni, drugi športni objekti)

V zaprtih športnih objektih je do preklica v celoti prepovedano izvajanje dejavnosti rekreacije za odrasle in izvajanje prostočasne športne vzgoje otrok in mladine.

Dovoljeni sta športna vadba in izvedba tekmovanj izključno za klube in njihove registrirane tekmovalce, pri čemer so izvajalci dolžni upoštevati vsa priporočila in navodila NIJZ.

ODPRTE ZUNANJE POVRŠINE (stadioni, zunanja igrišča)

Uporaba zunanjih igrišč za izvajanje rekreacije za odrasle in prostočasne športne vzgoje in mladine je dovoljena skupinam največ do 10 oseb, in sicer samo, če je mogoče zagotoviti minimalno varnostno razdaljo v skladu s sprejetimi navodili in priporočili NIJZ.

Športna vadba in izvedba tekmovanj sta dovoljeni izključno za registrirane tekmovalce, pri čemer so izvajalci dolžni upoštevati vsa priporočila in navodila NIJZ.

Garderobe v Športnem parku Radovljica in sanitarije v poslovnem objektu v športnem parku so do preklica zaprte.

OTROŠKA IGRIŠČA

Otroška igrišča do preklica lahko ostajajo odprta za največ do 10 oseb hkrati, in sicer samo, če je mogoče zagotoviti minimalno varnostno razdaljo v skladu s sprejetimi navodili in priporočili NIJZ.

Oglejte si tudi