Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj in koncert ob občinskem prazniku

Ob občinskem prazniku, 5. avgustu, so včeraj na slovesnosti v Grajskem parku v Radovljica podelili občinska priznanja, ki jih je izročil župan Ciril Globočnik. Nagrajencem je čestital in se jim zahvalil za njihov prispevek h kakovosti bivanja in razvoju občine Radovljica. Za občinski praznik je čestital tudi vsem zbranim.

Najvišje občinsko priznanje – veliko plaketo – je letos prejela zdravnica Eva Pogačar za svoje delovanje v gorski reševalni službi, civilni zaščiti in Rdečem križu. V imenu nagrajencev se je zahvalila, ker je bil pomen njihovih dejanj prepoznan. Poudarila je, da k uspešni družbi lahko prispeva vsak in zato ni treba biti strokovnjak ali bogataš. S pravim posluhom vsakdo lahko obogati celo skupnost in v Radovljici je veliko takšnih, ki so pustili tudi slovenske sledi.

Občinski praznik 5. avgust je posvečen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona leta 1941 na Vodiški planini. Člani Združenje borcev za vrednote NOB Radovljica so na začetku slovesnosti na grobnico padlih Cankarjevega bataljona v Grajskem parku položili spominski venec.

Praznovanje v parku se je nadaljevalo s koncertom, na katerem so se s koncertno uprizoritvijo opere Carmen predstavili mladi slovenski pevci in pevke, ki se v Radovljici udeležujejo poletne operne akademije maestra Georga Pehlivaniana. Že na slovesnosti sta ob spremljavi orkestra z arijama nastopili mezzosopranistki Jerica Steklasa in Martina Koljenšić.

Praznične prireditve se bodo v tem tednu še vrstile, program je objavljen na tej povezavi.

Oglejte si tudi