Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Počakaj na bus: Potovati enostavneje in mirneje

Kako se v službo in na faks vozi Žiga? Katere prednosti uporabe javnega potniškega prometa je izpostavil in zakaj je pomembno, da v čim večjem številu uporabljamo trajnostna prevozna sredstva.

V okviru operacije Počakaj na bus želimo spodbuditi pogostejšo uporabo javnega prometa in z razvojem trajnostne mobilnosti pozitivno vplivati na zdravje občanov in obenem ohranjati naravo. Z izvedenimi intervjuji smo pridobili pogled na uporabo javnega potniškega prometa, izzive in prednosti uporabe skozi oči lokalnega prebivalstva.

»Sem Žiga Erman, prihajam iz Spodnje Lipnice in sem študent na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Uporaba javnega potniškega prometa mi predstavlja finančno prednost, saj je v primerjavi z vsemi stroški osebnega vozila - gorivo, registracije, popravila itd. avtobus relativno poceni. Ni se mi treba ukvarjati z iskanjem parkirnega mesta, hkrati tudi varujem okolje. Med vožnjo sem bolj sproščen, ker ne vozim in mi ni treba biti osredotočen na vožnjo. V tem času lahko počnem druge stvari.«

Oglejte si tudi