Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Obvestila Zdravstvenega doma Radovljica o testiranju in cepljenju proti covidu-19

Redna tedenska testiranja niso potrebna za osebe (delavce, turiste), ki so polno cepljene. Delodajalec se za termin dogovori v času, ki je rezerviran za naročene skupine. Kontaktni naslov je: Veronika.Pogacnik@zd-radovljica.si

Sprememba urnika hitrega testiranja od 7. do 11. junija 2021

Od  

Do  

ponedeljek

Naročene skupine

torek

6:00

8:00

Naročene skupine

8:00

10:00

Množično testiranje

 sreda

14:00

15:00

Naročene skupine

16:00

19:00

Množično testiranje

četrtek

/

Ni testiranja

petek

6:00

8:00

Naročene skupine

8:00

10:00

Množično testiranje

V primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju ostanite doma in se samoizolirajte, pokličite svojega zdravnika, počivajte in pijte zadostno količino tekočin.

Na testu pozitivna oseba naj obvesti svoje kontakte, ki so nastali do dva dni pred potrditvijo okužbe. Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo, z namenom preprečitve širjenja okužbe.

Samotestiranje šolskih otrok in mladine

Dijaki se testirajo ob nedeljah zvečer ali ponedeljkih zjutraj.

Če ima dijak pozitiven hitri test, naj pokliče svojega izbranega ali nadomestnega pediatra v ponedeljek do 10. ure, izjemoma lahko kliče v sprejemno pisarno. Še isti dan ga bodo napotili na PCR test ob 13. uri. Do prejema izvida naj bo dijak doma v samoizolaciji.

Naročanje na cepljenje

V Zdravstvenem domu Radovljica poteka naročanje na cepljenje proti okužbi s COVID-19 preko prijave s spletnim obrazcem na povezavi https://zvem.ezdrav.si/cepljenje. O terminu cepljenja boste pravočasno obveščeni po SMS sporočilu ali telefonu.

Če prijava preko spletnega obrazca za vas ni mogoča, pokličite na telefonsko številko 030 702 882, in sicer v sredo, četrtek ali petek med 7. in 10. uro ali v ambulanto izbranega osebnega zdravnika v njegovem ordinacijskem času. Zaradi močno zasedene telefonske linije prosijo za potrpežljivost.

Čakalne vrste so se zmanjšale, zato naročeni na cepljenje vabilo na cepljenje lahko pričakujejo hitro po prijavi.

Cepljenje

Cepljenje v ZD Radovljica poteka tekoče, čakalna doba je približno 7 dni. Spremenjena strategija omogoča hitrejše cepljenje prebolevnikov in oseb, ki čakajo drugo dozo cepiva AstraZenece. 

Zaradi spremembe strategije pozivajo vse prebolevnike, ki so se na cepljenje že prijavili in bi želeli hitrejše cepljenje, naj svoj interes sporočijo na e-naslov: cepljenjeRad@radovljica.si.

Svoj interes po spremenjenih časovnih terminih cepljenja naj sporočijo tudi tisti, ki so bili cepljeni le z eno dozo zaradi prebolevnosti in bi želeli prejeti dve, ter tisti, ki bi želeli revakcinacijo s cepivom AstraZenece prejeti pred 10 tednom. 

Za osebe, ki se bodo v prihodnjih tednih cepile v Zdravstvenem domu Radovljica, bodo v sodelovanju z Upravno enoto Radovljica omogočili prijavo za pridobitev digitalnega potrdila na mestu cepljenja.

Obvestilo Upravne enote Radovljica o pridobitvi digitalnega potrdila

V skladu s politiko Državnega centra za storitve zaupanja SI-TRUST imajo upravne enote vlogo prijavne službe SIGEN-CA za izdajo kvalificiranih digitalnih potrdil za fizične osebe. V skladu s tem se je Upravna enota Radovljica kot prijavna služba SIGEN-CA vključila v delo cepilnega centra v Zdravstvenem domu Radovljica z namenom, da se tistim občanom, ki bodo to želeli, ob obisku cepilnega centra istočasno omogoči tudi oddaja zahtevka za pridobitev spletnega digitalnega potrdila SIGEN-CA. S tem se občanom prihrani dodatna pot, ki bi jo sicer morali opraviti z obiskom upravne enote.

Stranka se mora ob oddaji zahtevka za pridobitev spletnega digitalnega potrdila SIGEN-CA identificirati z osebnim dokumentom (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje), pomembno je tudi, da ima stranka že delujoč elektronski naslov.

S pridobitvijo spletnega digitalnega potrdila SIGEN-CA je strankam omogočen neposreden dostop do storitev e-poslovanja z državnimi organi (e-uprava, e-davki, e-zdravje, zVEM).

Z digitalnim spletnim potrdilom SIGEN-CA po novem občani lahko dostopajo tudi do spletnega portala zVEM (zdravje – vse na enem mestu), ki uporabnikom omogoča dostop do njihovih podatkov in si sami lahko natisnejo Digitalno zeleno potrdilo o cepljenju, testiranju in prebolevnosti, če ga potrebujejo za opravljanje svojih aktivnosti (potovanja v druge države, obiski kongresov, konferenc, turistični in gostinski obiski …).

Upravna enota bo pri aktivnostih cepilnega centra Zdravstveni dom Radovljia sodelovala tudi v bodoče vse dni v času, ko bo potekalo cepljenje.

Oglejte si tudi