Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi

V skladu z odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 v Zdravstvenem domu Radovljica spreminjajo način hitrega testiranja proti covidu-19.

Storitve hitrega testiranja so ponovno brezplačne. Za tujce je testiranje samoplačniško. Cenik samoplačniških testiranj je objavljen na povezavi: https://www.zd-radovljica.si/data/files/1636470010.pdf.

Če želite potrdilo o negativnem izvidu tudi v pisni obliki, do njega lahko dostopate preko sistema zVEM (https://zvem.ezdrav.si). Do dokumentov in podatkov lahko dostopate zase ali za svoje otroke do 15-ega leta starosti. Za dostop je potrebno katerokoli veljavno digitalno potrdilo, dokumenti so dostopni po registraciji na portal. Lahko pa se z osebjem dogovorite za prevzem na mestu testiranja.

V primeru samoplačniškega testiranja izvid prevzamete na mestu testiranja. Zdravstveno osebje vas seznani s predvidenim časom prejema izvida.

Samotestiranje šolskih otrok in mladine

Če ima dijak  oz. osnovnošolski otrok pozitiven hitri test, naj sam oz. njegovi starši pokličejo svojega izbranega ali nadomestnega pediatra, ki ga bo napotil na PCR test.

PCR test

PCR testiranja v Zdravstvenem domu Radovljica opravljajo od ponedeljka do petka ob 13.00 (točno uro odvzema brisa vam določi osebni zdravnik, ko se naročite na testiranje).

Izvid PCR testa boste prejeli naslednji dan v popoldanskih urah (SMS sporočilo). Do prejema izvida ostanete v samoizolaciji.

Urnik hitrega testiranja od 20. 12. 2021

Dan

Lokacija

Ura

Ponedeljek

ZD Radovljica

6.00 – 7.00

Množično testiranje

Četrtek

ZD Radovljica

6.00 – 7.00

Množično testiranje

V primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju ostanite doma in se samoizolirajte, pokličite svojega zdravnika, počivajte in pijte zadostno količino tekočin. Na testu pozitivna oseba obvešča svoje kontakte, ki so nastali do dva dni pred potrditvijo okužbe.

Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo z namenom preprečitve širjenja okužbe.

Oglejte si tudi