Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
16°C
2°C
JUTRI
16°C
6°C
1025

Končana obnova rak v Kropi

Občina Radovljica je v maju začela obnavljati rake pri gostilni Pr'Kovač v Kropi. Izbrani izvajalec del HIS d.o.o. je dela končal v mesecu septembru.

V okviru projekta so bile urejene dotrajane rake od »Koruznega« mosta v dolžini 45 metrov na desnem bregu Kroparice in na novo tlakovan trg pred gostilno. Vrednost opravljenih del znaša 163 tisoč evrov, od katerih 58 tisoč evrov prispeva Evropski kmetijski sklad v okviru projekta Arhitektura gorenjskih vasi. Z obnovo trga kot javne površine, pretežno namenjene pešcem, se zaključuje tudi občinski program Evropskega tedna mobilnosti.

V naslednjem proračunskem obdobju je v Kropi predvidena še priprava dokumentacije za  ureditev pločnika pri »Koruznem mostu« na levem bregu Kroparice in okolice kulturnega doma.

Arhitektura gorenjskih vasi

V projektu Arhitektura gorenjskih vasi sodelujejo BSC Kranj, občine Bled, Bohinj, Kranjska Gora, Naklo in Radovljica, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije - Območna enota Kranj ter Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj. Skupna vrednost projekta Arhitektura gorenjskih vasi je 211 tisoč evrov, od tega Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja prispeva 160 tisoč evrov.

V občini Radovljica bo poleg sanacije rak v Kropi izdelana še tipološka študija arhitekture naselij Dobrave, Zaloše in Ovsiše. Strokovnjaki, ki se ukvarjajo s prostorom, bodo na osnovi izhodišč prebivalcev in analiz predlagali možen prostorski razvoj vasi, predvsem ureditve osrednjih prostorov v vasi. Predlogi bodo konec oktobra predstavljeni domačinom na delavnicah ter na razstavi na prostem. Pridobiti želijo predloge in pripombe prebivalcev, da bodo lahko skupaj oblikovali rešitve, ki bodo vasem koristile, prebivalcem omogočale višjo raven kakovosti življenja, obiskovalcem pa spodbudile zanimanje zanje.

Bajer in rake

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi