Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Elanove zložljive smuči na ogled v občinski stavbi

Prve visoko zmogljive zložljive karving smuči na svetu »Voyager«, ki jih je letos predstavil Elan, si lahko ogledate tudi v prostorih Občine Radovljica. Gre za vrhunsko Elanovo inovacijo, ki je prejela prestižno nagrado Plus X, in sicer kar šest od sedmih možnih nagrad - v kategorijah za inovacijo, visoko kakovost, oblikovanje, enostavnost uporabe, funkcionalnost in ergonomijo. Nagrada Plus X je največja svetovna nagrada za inovacije na področju tehnologije, športa in življenjskega sloga, podeljena blagovnim znamkam za vrhunsko kakovost in inovacije v oblikovanju izdelkov.

Zložljiva smučka Elan Voyager je namenjena urbanemu smučarskemu navdušencu, ki si želi udobnega potovanja s smučmi. Kot so zapisali v Elanu, je skrivnost Voyagerja Elanova revolucionarna tehnologija Connect® z zelo naprednim štiriosnim mehanizmom, ki na zložljivem spoju poveže smučko: »Ta mehanizem v kombinaciji s ploščo Fusion, utrjeno s karbonom, deluje kot nosilna platforma. Obe komponenti skupaj zagotavljata torzijsko togost in s tem vrhunske zmogljivosti smuči, hkrati pa omogočata, da se smuči zložijo v kompakten komplet, ki je prijazen pri potovanju in ustreza tudi zahtevam prijave prtljage na letališčih.

Model Voyager odlikuje tudi tehnologija Amphibio, revolucionarna oblika smuči, ki ločeno v levi in desni smučki združuje dva različna stranska profila. Notranji rob camber zagotavlja natančnost, oprijem in stabilnost, medtem ko zunanji rob rocker omogoča enostavno, gladko prehajanje iz zavoja v zavoj. Ne nazadnje, laminirana lesena sredica in stranici RST poskrbijo za kar največjo odzivnost od konice do repa smuči.«

Vir: https://elanskis.com/si_si/voyager

Oglejte si tudi