Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dogovor o skupnem interesu za ureditev nove večnamenske dvorane v Begunjah

V okviru participativnega proračuna je bila izglasovana tudi izdelava projektne dokumentacije za izvedbo rekonstrukcije večnamenskega objekta z gasilskim domom v Begunjah, s katero bi pridobili prostor za kulturno dvorano. Občina Radovljica se je s Krajevno skupnostjo Begunje dogovorila, da bo najprej izdelana idejna zasnova za pridobitev projektnih pogojev.

Skupen interes za ureditev nove večnamenske dvorane v Begunjah so s podpisom dogovora danes potrdili predsednica Krajevne skupnosti Begunje Marija Hrovat, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Begunje Klemen Štefelin in župan Občine Radovljica Ciril Globočnik. Dogovorili so se, da bodo sodelovali pri pripravi projekta idejne zasnove in tudi pri vseh nadaljnjih postopkih za realizacijo predvidenega projekta, Občina Radovljica pa nadaljuje s postopkom priprave novega OPPN Begunje Center, na podlagi katerega bo med drugim omogočena pridobitev ustreznih dovoljenj. Veljavni zazidalni načrt namreč ne dopušča predvidene prizidave objekta.

V prihodnjem letu oziroma takoj po sprejemu OPPN Begunje Center je načrtovana pridobitev projektne in investicijske dokumentacije ter gradbenega dovoljenja, gradnja dvorane pa je predvidena v obdobju 2023-2025.

Oglejte si tudi