Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Delavnice »Kuham DOMAče« tudi v letošnji jeseni

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske za prihajajočo jesen pripravlja drugi niz brezplačnih kuharskih delavnic v okviru projekta KUHAM DOMAče, ki ga v celoti financira Občina Radovljica.

Namen delavnic je izmenjava kuharskih znanj, praks in izkušenj o jedeh, ki se jih je nekoč pripravljalo in uživalo na podeželju. V letošnjem letu bodo ta znanja širili v sodelovanju z Društvom žensk z Dežele občine Radovljica. Pripravljajo pet delavnic. Prva bo v nedeljo, 27. 9. 2020, na Ekološki kmetiji Porta na Ovsišah pri Podnartu. Ob dnevu odprtih vrat kmetije bodo na kuharski delavnici pripravili ješprenj in pekli kruh. Prijave so že odprte.

V obdobju oktober - december se bodo zvrstile še štiri delavnice. Hrana je bila vedno tesno povezana s kmečkim vsakdanom, posebno mesto pa ji je pripadalo tudi v prazničnem letu. Tej vlogi prehrane bosta namenjeni zadnji dve delavnici v mesecu decembru. V začetku meseca bodo pripravljali koline, pred božičem pa bo niz delavnic sklenjen s potico.

Več informacij bo pred vsako delavnico dostopnih preko e-naslova ambroz.cerne@ragor.si, tel. št. 04 581 34 15 ter na spletni strani in Facebook profilu Razvojne agencije Zgornje Gorenjske.

Zaradi prilagajanja trenutnim zdravstvenim razmeram bo število udeležencev omejeno. Prijave so obvezne. Udeležba na delavnicah je v celoti brezplačna. 

Ambrož Černe
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Oglejte si tudi