Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

41. Festival Radovljica 2023

Na 41. Festivalu Radovljica 2023 se bo med 5. in 22. avgustom zvrstilo deset koncertov. Spored obsega nove podobe glasbenih pripovedi iz 12. stoletja, glasbo italijanskih renesančnih virtuozov na lutnji, madrigale iz arhiva ljubljanske stolnice, komorne koncerte Françoisa Couperina, arije dunajskih skladateljev z obligatno pozavno, romantične klavirske fantazije na zgodovinskem klavirju in glasbo za prečno flavto na temo mrtvaškega plesa. Cikel Bachove glasbe bomo nadaljevali z njegovimi sonatami za violino in čembalo. Festivalski baročni orkester bo s svetovno znanimi solisti izvedel Scarlattijev oratorij o junaški Juditi, festival pa bo sklenila glasbena komedija, ki slika boj med aristokratskimi glasbili starega režima in italijanskimi virtuozi na violini in violončelu.

Spored festivala sedemnajsto leto zapored oblikuje umetniški vodja festivala Domen Marinčič. Organizator je Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica s predsednico Marijo Kolar. V sklopu festivala bo potekal tudi tečaj za kljunasto flavto z Matejo Bajt. Na vse koncerte vozi brezplačen avtobus iz Ljubljane in Kranja.

Program festivala so predstavili 7. junija na novinarski konferenci v prostorih Občine Radovljica, ko sta župan Ciril Globočnik in predsednica društva Marija Kolar tudi podpisala pogodbo o sofinanciranju festivala s sredstvi občinskega proračuna.

Več o sporedu lahko preberete na spletni strani: https://festival-radovljica.si/spored/.

Oglejte si tudi