Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Vrtiljak poklicev za devetošolce na SGTŠ in EGSŠ Radovljica

Vrtiljak poklicev je vsakoletna prireditev na Gorenjskem, kjer učenci spoznavajo poklice, za katere se lahko izobražujejo na gorenjskih srednjih šolah. Vrtiljak poklicev 2019 je organizirala Srednja gostinska in turistična šola Radovljica (SGTŠ), ki je našo Ekonomsko gimnazijo in srednjo šolo Radovljica (EGSŠ) zaprosila za prostore, kjer so se dodatno odvijale delavnice s predstavitvami različnih poklicev. Na letošnji prireditvi je sodelovalo 1.163 učencev iz 22 osnovnih šol zgornje Gorenjske. Sedem srednjih šol je ponudilo 29 delavnic. Vsi učenci so si ogledali predstavitve poklicev na prireditvenem prostoru v telovadnici SGTŠ in vsak učenec je po predhodnem izboru sodeloval na dveh delavnicah, ki so trajale od 15 do 30 minut.

Na osrednjem prireditvenem prostoru so šolo predstavili dijaki 2., 3. in 4. letnikov. Ponudili so atraktivno delovanje programiranega kolesa z VR-očali v okviru projekta Popestrimo šolo.

Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica je ponudila tri različne delavnice. Pri ekonomiji so devetošolci razmišljali, kam bi vložili 10.000 evrov. Pri multimediji so se razdelili v dve skupini in se nato zamenjali: v radijskem studiu so posneli kratko napoved in se seznanili z radijskim delom, v videostudiu pa so posneli vremensko napoved. Na grafični delavnici so se seznanili s fotografskim delom in tipografijo (tisk na majice, broške...) ter si ogledali različne tehnike animiranja (risanje na osvetljenih mizicah, 2D, Adobe After Effects, 3D-animacija, stopmotion z lutkami).

Na šoli smo poskrbeli za dobro počutje in odlično informiranje o poklicih (tudi z aktualnim izobraževalnim gradivom) ter pripravo priložnostne razstave za vse udeležence organiziranega dogodka.

Devetošolci se bodo morali kmalu odločiti, kam naprej. Upamo, da je Vrtiljak poklicev pomagal in že bolj prepričal o nadaljnji izobraževalni poti.

 

Februarja pa se vidimo na informativnih dnevih!

 

Ana Hlebanja za EGSŠ Radovljica

Oglejte si tudi