Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Kroparski glasbeni abonma 2022

Kroparski glasbeni abonma je po uspešni prvi sezoni, ki je ponudila obilico kvalitetnih in odmevnih koncertnih dogodkov, zaradi povečanega interesa s strani ožje in širše kulturne javnosti, v letošnji programski sezoni razširil svojo koncertno nabero. Sezona 2022 tako prinaša kar devet koncertnih večerov. Program bo ponudil koncerte manjših zased, zborovske glasbe, komorne orkestrske glasbe in že poznane inštrumentalno-vokalni koncerte v družbi Slovenskega godalnega seksteta. Poleg že priznanih in uveljavljenih slovenskih glasbenih poustvarjalcev, Kroparski glasbeni abonma tokrat posega tudi v mednarodno sodelovanje. Na enem izmed koncertnih dogodkov se bo publiki predstavila mednarodno uveljavljena komorna skupina Minui, ki v svoji izvirni zasnovi ponuja vsem poznane operne mojstrovine, a v povsem novi, predvsem sveži in inovativni preobleki.

Poleg osrednjega programa, bo v sodelovanju z Muzeji radovljiške občine, potekal tudi spremljevalni del v obliki študijskih krožkov in muzejskega večera. Srečanja bodo namenjena raziskovanju in promociji bogate kroparske glasbene dediščine.

Bogata glasbena tradicija Krope, ki kar kliče k poustvarjanju in predstavitvi različnih inštrumentalnih in vokalnih zasedb, nadaljuje svoj ustvarjalni zanos. Glasbeni abonma je tako namenjen vsem ljubiteljem klasične glasbe, ki jim tovrstna glasba dviguje duha in boža dušo. Vabljeni!

Več o programu: 

Oglejte si tudi