Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

Fotografska razstava z Vurnikovega natečaja 2019

Center arhitekture Slovenije in Krajevna skupnost Radovljica ter Fotografsko društvo Radovljica so izvedli fotografski natečaj povezan z življenjem in delom arhitekta, urbanista Ivana Vurnika in njegove žene, slikarke, oblikovalke Helene Kottler Vurnik. Natečaj je del Vurnikovih dnevov ob prazniku Krajevne skupnosti Radovljica.

Fotografije prikazujejo avtorjev osebni način motive, povezane z življenjem in delom zakoncev Vurnik. Razstava je postavljena v fotografskem razstavišču Pasaža v Radovljiški graščini na Linhartovem trgu. Otvoritev razstave in podelitev nagrad v kategorijah; osnovnošolski, srednješolski in odrasli; fotografinje in fotografov, je bilo v soboto, 1. junija 2019, v avli Radovljiške graščine. Razstava bo odprta do konca junija 2019.

Prispele fotografije je žirija v sestavi: Miran Kambič, arhitekt in fotograf, Jasim Suljanović, Fotografsko društvo Radovljica in Špela Kuhar, Center arhitekture Slovenije ocenjevala v vsaki kategoriji posebej. Pri ocenjevanju je upoštevala tematsko ustreznost, izvirnost, sporočilnost, kakovost, vizualno in estetsko vrednost.

Sodelovali so
v kategoriji osnovnošolci: Lev Soklič in Zoran Soklič,

v kategoriji srednješolci: Pika Polona Horvat

in v kategoriji odrasli: Frelih Rok, Frelih Tanja, Furlan Andrej, Janežič Damjan, Jančič Ljubo, Kozic Ljubo, Markovc Vida, Markovec Damjan, Papler Drago, Resman Janez, Skobe Ana, Stefanovič Svetlana.

Nagrade so bile podeljene na dan otvoritve razstave 1.6.2019, in sicer:

Nagrajenec v kategoriji osnovnošolci: Zoran Soklič

Nagrajenka v kategoriji srednješolci: Pika Polona Horvat

Nagrajenka v kategoriji odrasli: Ana Skobe

Nagrajencem iskrene čestitke in vsem pa hvala za sodelovanje.

Fotografije je prispevala Vida Markovc

Oglejte si tudi