Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
11°C
-4°C
JUTRI
16°C
-7°C

Ni dopustov za energetsko svetovanje za občane

Tudi v avgustu vsako delavno sredo občani, ki jim je koristen nasvet o učinkoviti rabi energije, v Energetsko svetovalni pisarni Radovljica dobijo brezplačen energetski nasvet. Energetsko svetovanje podpirata Občina Radovljica in Eko sklad.

 

Gradbena sezona je v teku, še večjo gradbeno vnemo pa lahko pričakujemo v septembru in oktobru. Skrajni čas je, da kdor še nima pripravljenih ukrepov, jih pripravi in svetovalec mu lahko pomaga pri določenih odločitvah in nadalje informira o pripravi vloge na Eko.sklad za finančno spodbudo ali kredit. Velja spomniti, da je občanom zanimivih precej ukrepov, med njimi še posebej vgradnja kurilne naprave na lesno biomaso ali vgradnja toplotne črpalke za ogrevanje,  priključitev na sistem daljinskega ogrevanja, vgradnja mehanskega prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka, nadalje posebej v starejših stanovanjskih stavbah vgradnja energijsko učinkovitih lesenih oken, toplotna izolacija fasade, toplotna izolacija strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru, lahko pa gre tudi za celovito energijsko prenovo hiše ali novogradnjo ali nakup skoraj nič-energijske hiše ali nakup stanovanja v novi ali obnovljeni skoraj nič-energijski tri- in večstanovanjski stavbi. Precej zanimanja je tudi za posebne pozive Eko sklada, kot npr. za finančne spodbude za izgradnjo foto-napetostne elektrarne za samooskrbo z električno energijo ali za okoljsko prijazne električne avtomobile. V vseh primerih velja, da mora biti vloga za spodbudo Eko sklada obvezno vložena pred začetkom izvedbenih del.

 

Uradni čas delovanja Energetsko svetovalne pisarne Radovljica je vsako sredo od 15. ure dalje v občinski stavbi na Gorenjski cesti 25. Svetovanje se praviloma izvaja v polurnih terminih, katere občani rezervirajo pri ga. Magdi Jerala na telefonski številki (04) 537 23 39, ali po e-pošti na: magda.jerala@radovljica.si

Na ta način se izognemo nepotrebnemu čakanju občanov na razgovor ali svetovalca na obisk občanov. Prosimo, da se zainteresirani občani najavite na razgovor. Vljudno vabljeni za najavo in obisk!. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!