Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
1°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Brane Kozinc o svojem in slovenskem čebelarstvu na japonski televiziji.

Da so bile Hraše v občini Radovljica ugledna čebelarska vas, pričajo opuščeni čebelnjaki in podatki, da je bil čebelnjak skoraj pri vsaki hiši. V Hrašah, pri Kuharju, se je rodil in živel oče Antona Janše. Napreden čebelar iz vasi je bil tudi Franc Vovk, ki je pisal članke tudi v angleško čebelarsko revijo British Bee Journal. Iz Hraš je tudi Brane Kozinc, ki je predstavil svoje in slovensko čebelarstvo japonskim gledalcem.

Objavljen film je bil predstavljen v najbolj gledani oddaji na japonski televiziji. Vsak teden so predstavljali drugo državo. Gostujoči gostje so tudi dobili nagrade. Iz Slovenije so prejeli 3-kilogramsko svečo iz čebeljega voska, velik dražgoški kruhek in strd / med Čebelarstva Kozinc.

 

Brane Kozinc jim je razložil dejstva o čebelarstvu, da so kranjske sivke mirne živali, ki tvorijo superorganizem, pa tudi preprosto stvar, kako lepo je zaspati v čebelnjaku ob zvoku naših čebel in vonju, ki se širi iz panja. Ko je voditeljici pojasnil, da dobrih in mirnih ljudi čebele ne pikajo, je tudi ona takoj snela zaščitni klobuk.

 

Na posnetku je izsek čebelarskega dela filma.

Oglejte si tudi