Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Lectarska delavnica

Delavnica in hkrati muzej, iz katerega zadiši po medenjakih, in kjer vsak dan izdelujejo očarljive izdelke iz lecta.

Tradicionalna slovenska obrt še živi v starem mestnem jedru Radovljice. V kleti gostilne Lectar na Linhartovem trgu vas bo očaral omamni vonj pristnih lectovih src. Tamkajšnja lectarija je hkrati tudi muzej lectarstva, v katerem si lahko ogledate način priprave, staro opremo in pripomočke za peko ter krašenje. Na ogled so tudi več desetletij stari izdelki iz lecta.

Prikupna delavnica obratuje v obokani kleti. V lectariji, opremljeni s staro opremo, na tradicionalen način in po starih receptih še vedno izdelujejo pristna lectova srca. 

 

Prva lectarska delavnica, medičarstvo in svečarstvo, je bila v hiši na Linhartovem trgu v Radovljici že leta 1766. Leta 1822 so lastniki odprli še gostilno, ki je zaradi obrti dobila ime Pri Lectarju. Lectarstvo je pozneje v hiši zamrlo, ohranila pa se je gostilna in ime. Leta 2006 so lastniki obrat ponovno uredili.

Izdelke je možno tudi kupiti ali naročiti personalizirane izdelke po vaših željah. V delavnici vam na srce lahko napišejo vaše ime ali ime vaše ljubljene osebe, za skupine pa so na voljo delavnice krašenja lectovih src.

Lectarijo si je mogoče ogledati v času, ko je gostilna odprta, in prisluhniti razlagi o izdelavi in zgodovini obrti.

 

INFORMACIJE

Gostilna in pension Lectar, Linhartov trg 2, Radovljica

 

ODPRTO
  • ogled mogoč v času obratovalnega časa Gostilne Lectar
CENIK
  • 2 € na osebo


Povezave

www.lectar.com

Oglejte si tudi