Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Koroški paraplegiki se NE vdajo

Z zmago na domačem stadionu - v Celju na atletskem stadionu Kladivar, v petek 14.6. je po treh kolih 24. ekipnega tekmovanja za pokal Zveze paraplegikov Slovenije v atletiki, ekipi Štajercev iz celjske regije uspelo povečati prednost pred ekipo nepopustljivih Korošcev, iz 23,93 točk na 176,61 točk. To pa jim še ne zagotavlja končne zmage, ampak nudi Korošcem, kot  neposrednim tekmecev za naslov državnega prvaka še »majhno zavetrje« pred zadnjim kolom, kjer bo oster boj dokončno odločil. Obe ekipi sta v tem kolu dosegli več točk kot pa v katerem od prejšnjih kol. Pri njih sta briljirala paraolimpijca Plank in Flere, pri naših pa »povratnik« na atletskih stezah, dvakratni bronasti iz evropskega prvenstva 2005 Hovnik Damjan. Zaradi vročine so bili za 36 tekmovalcev iz šestih pokrajinskih društev pogoji za tekmovanje in dosego dobrih rezultatov zahtevni.

Atleti iz koroškega društva so dosegli: Boris Žibert je 2x zmagal v vožnjah na 100 in 400 m, Erjavec Branko je bil prvi v metu kija in tretji v disku; Damjan Hovnik prvi na 200m – za odličen rezultat 40.97 sekund je prejel 732,73 točk;   Mitja Breg je bil drugi na 800m in četrti na 100m in Rek Damjan tretji v krogli.

Tako bo o zmagovalcu in tretjem mestu - tu je ekipa DP ljubljanske pokrajine tesno pred ekipo DP Podravja -  odločala zadnja tekma, v petek 28.6. v Črni na Koroškem (od 16 do 18.30 ure). Pridite spodbujat »te iberžnike«, da si priborijo naslov državnega prvaka!

Oglejte si tudi