Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Učitelji OŠ Radlje ob Dravi na izmenjavi v Istanbulu

V okviru projekta LSTEAM Erasmus+ KA101 se nas je zadnji teden aprila nekaj učiteljev radeljske šole udeležilo izmenjav na treh evropskih šolah. Učiteljici Lea Osrajnik in Anja Simreich sva teden dni preživeli v Istanbulu na šoli Oran Okullari, privatni šoli, ki vključuje učence od vrtca do konca srednje šole in jih nato pripravlja na vstop na univerzo.

Najini dnevi so bili polni novih spoznanj in poznanstev, zanimiv hospitacij, delavnic in ogledov čudovitega Istanbula. Vsako jutro naju je taksi odpeljal do šole med milijoni avtomobilov, ki so se gnetli po istanbulskih vpadnicah. Na šoli so naju tako učitelji kot učenci sprejeli z veliko prijaznostjo. Vsak dan sva opazovali zanimive in dodelane šolske ure pri različnih predmetih in v različnih razredih v kombinaciji turščine in angleščine. Pripravili so kar nekaj prireditev in nastopov, nama predstavili lepote Turčije, turško književnost, kulinariko in tradicionalne plese, aktivno sva sodelovali tudi pri pouku robotike in ostalih predmetih. Z dobrim praktičnim poukom sva se kljub neznanju turščine naučili veliko novega in zanimivega, prav vsi pa so se z neverjetno gostoljubnostjo iskreno potrudili, da je najino bivanje bilo kar se da prijetno in udobno.

Proste popoldneve in večere sva preživljali v mestu, kamor sva se vsak dan odpravili s podzemno železnico. Pohajkovanje po različnih koncih ogromnega Istanbula, znamenitosti in vsakodnevne prigode nama bodo ostali za vedno v posebnem spominu.

Oglejte si tudi