Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Ribiči v ligi zaključili na skupnem četrtem mestu, Boštjan Javernik pa kot tretji

S četrtim krogom, ki ga je ob ribniku Pivola 22. junija 2021 pripravilo Društvo paraplegikov Koroške, so ribiči paraplegiki in tetraplegiki zaključili tekmovanje v ribiški ligi.
V letošnji sezoni je prvi krog in Peršakov memorial ob ribniku Ormož 24. maja pripravilo DP Prekmurja in Prlekije. Zmagala je domača ekipa. V drugem krogu, ki ga je 3. junija ob ribniku Marof pripravilo DP jugozahodne Štajerske je prav tako slavila domača ekipa. Tretji krog je ob ribniku Rogoznica II 17. junija pripravilo DP Podravja. Najboljša je bila ekipa DP JZ Štajerske. V zaključnem krogu pa je bila najboljša ekipa DP Prekmurja in Prlekije. Vse tekme so potekale v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, vodili pa ribiči domačih ribiških družin.

Rezultati četrtega kroga
V štiriurnem ribolovu je svoje ribiške veščine preizkušalo 22 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev.
V ekipni konkurenci je najboljši rezultat dosegla ekipa DP Prekmurja in Prlekije, druga je bila DP JZ Štajerske, tretja pa ekipa organizatorjev DP Koroške. Prvo mesto je osvojil Rudi Centrih DP JZ Štajerske, drugo Gašper Peček DP Dolenjske in Bele krajine, tretje pa Zdravko V. Grilc DP Koroške.

Rezultati lige 2021

Najboljši rezultat in zmagovalni pokal je osvojila DP JZ Štajerske, na drugo mesto se je uvrstila DP Prekmurja in Prlekije, na tretje DP Dolenjske in Bele krajine, na četrto DP Koroške.
V posamični konkurenci je imel najboljši izkupiček točk in najtežjo mrežo Rudi Centrih – DP JZ Štajerske, na drugo mesto se je zavihtel Gašper Peček – DP Dolenjske in Bele krajine, na tretje pa Boštjan Javernik DP Koroške.
Pri končnih ekipnih uvrstitvah so šteli rezultati vseh štirih krogov, pri posamičnih pa treh. Tekmovalo je 26 ribičev iz sedmih lokalnih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

Oglejte si tudi