Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Atleti Društva paraplegikov Koroške ekipno drugi

Četrto, zadnje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo izvedeno v torek, 28.6.2022 na Ptuju, v organizaciji domačega Društva paraplegikov Podravja in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj. Na mestnem atletskem stadionu so bile razmere za tekmovanje dobre. Za pravilno izvedbo tekmovanja so poskrbeli sodniki Sodniškega zbora Atletskega kluba Ptuj pod vodstvom Staneta Krajnca. Tekmovanja se je udeležilo le 34 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov). Naštejmo stopničke« svojih atletov iz koroškega društva: Boris Žibertje bil prvi na 100 m in na 400 m terMitja Breg je bil drugi na 800 min tretji na 400 m.

Prvi krog letošnje 27. sezone je 20. maja na atletskem stadionu Ravne na Koroškem pripravilo Društvo paraplegikov Koroške. Takrat so povedli Celjani, ki so vodstvo obdržali vse do zaključka lige. Drugi krog je 3. junija v Celju na atletskem stadionu Kladivar pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, tretji krog je 10. junija v Murski Soboti na atletskem stadionu Osnovne šole 1 pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. 

Letošnjo atletsko ekipo Društva paraplegikov Koroške so sestavljali. Boris Žibert, Mitja Breg, Aleksander Rebernik, Damjan Rek in Stojan Rozman.

Zaključek lige se je izvedel na stadionu po končanem tekmovanju. V uvodu je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner, pozdravil sodelujoče, zatem pa je prvim trem uvrščenim ekipam podelil pokale. Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2022 je – že 24 krat Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške in tretje mesto Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.

Oglejte si tudi