Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

BACHOVE CVETNE ESENCE

V torek, 2.6.2015, ob 17. uri, vas vabim na pogovor o Bachovih cvetnih esencah v prostore INFO CENTRA PREDDVOR, knjižnice. Da bi se lažje odločili, vam temo na kratko predstavljam.

Bachovo cvetno zdravljenje

je prefinjena metoda za harmoniziranje človekove zavesti. Njen odkritelj je angleški zdravnik dr. Edward Bach.

Leta 1934 je Bach o učinkovanju cvetnih esenc napisal: »Določene samorasle rože, grmi in drevesa višjega reda imajo zaradi svojih visokih vibracij moč, da zvišajo naše človeške vibracije in odprejo kanale za sporočila našega duhovnega jaza; da preplavijo našo osebnost s krepostmi, ki jih potrebujemo, in s tem odpravimo karakterne pomanjkljivosti, ki so krive naših težav. Sposobne so povzdigniti našo celotno osebnost in nam približati dušo kot na primer lepa glasba ali druge lepe in navdihujoče stvari. Tako si podarimo mir in se rešimo težav. Vibracije ne zdravijo tako, da neposredno napadejo bolezen, ampak tako, da preplavijo naše telo z lepimi vibracijami, v navzočnosti katerih se ta raztopi kot sneg na soncu. Do pravega ozdravljenja ne more priti brez spremembe življenjske naravnanosti, duševnega miru in občutka notranje sreče. Bolezen ni niti strahota niti kazen, ampak le korektiv; sredstvo, ki ga uporablja naša duša, da nas opozori na naše napake, da nas ubrani pred še večjimi zmotami in nam prepreči, da bi prizadeli še večjo škodo – ter nas povrne na pot resnice in svetlobe, od katere se ne bi nikoli smeli oddaljiti.«

Sistem 38 Bachovih cvetnih zdravil daje osebnosti priložnost, da premaga začasna, splošno človeška negativna čustvena stanja, kot so na primer negotovost, ljubosumnost, malodušnost in druga. Te rastline je našel intuitivno in jih poimenoval »srečna tovarišija rastlinskega sveta«. Njegov cilj je duhovno očiščenje, samospoznavanje, harmonični razvoj in s tem večja stabilnost osebnosti. Temu sledi posredno tudi povečana odpornost proti duševnim in psihosomatskim motnjam. Bachovi cvetni koncentrati se sicer uporabljajo tudi za preprečevanje bolezni in za podpiranje medicinskega zdravljenja, vendar ga ne morejo nadomestiti. Na tistih stičiščih naše osebnosti, kjer življenjska energija poteka po napačnih poteh ali pa je blokirana, ponovno vzpostavi harmonično vez  z našo celovitostjo, z našim resničnim virom energije.

Bachove cvetne esence so zelo nežne in primerne tako za otroke in nosečnice, rastline in živali. Iz cvetnih esenc se pripravi mešanica, ki naenkrat lahko vključuje do 7 cvetnih esenc ali jih jemljemo posamezno, to pomeni iz vsake stekleničke kanemo po dve kapljici v kozarec vode ter pijemo čez dan. Če neke esence ne potrebujemo, na naše telo nima nobenega učinka in nam tudi ne more škodovati. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, ker niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta. Kemijsko gledano so čista izvirska voda.

Bachovi cvetovi so nestrupeni, nimajo stranskih učinkov in so zelo preprosti za uporabo.

Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo je REŠILNO ZDRAVILO, ki je kombinacija 5 esenc in se uporablja za vse vrste šokov, v stiskah, v hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti, pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih, pikih… Povrne nam energijsko ravnovesje in občutek miru.

Tako da si lahko v primeru težav s kožo in lasmi seveda pomagamo tudi z esencami, vendar tako, da se pri izbiri osredotočimo na svoje notranje počutje, odzive, na neko skrivno neravnovesje, ki se pri nas izrazi na zunaj s težavami s kožo…  Pri nekom drugem bi se enako ali podobno neravnovesje lahko izrazilo popolnoma drugače in zato se pri izbiri esenc nikoli ne osredotočamo samo na zunanji simptom. Prav tako so pri različnih ljudeh različni vzroki tisti, ki povzročijo npr. kronični kašelj, in ti vzroki so tisti, ki jih je treba zdraviti, kašelj je samo posledica neravnovesja.

Cvetne esence se lahko uporabljajo skupaj z drugimi oblikami zdravljenja.  

Oglejte si tudi