Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Maja Povšnar iz Kokre evropska podprvakinja

Preddvorska občanka, športnica v brazilskem Jiu-Jitsu Maja Povšnar je na evropskem prvenstvu v Lizboni, ki je potekalo od 17. do 20. januarja, zopet dosegla odmeven rezultat. V kategoriji vijoličnih pasov do 64 kg je osvojila odlično drugo mesto.

Maja je s svojimi rezultati dokazala, da zanjo ni ovir in bila pred 6 meseci promovirana iz modrega v vijolični pas, kar je seveda na prvenstvu pomenilo neprimerno večjo konkurenco. Do finala je premagala 4 tekmice, kar pa je zahtevalo tudi svoj davek. V drugi borbi si je namreč natrgala notranji legiment v kolenu. V finalu se je srečala s poljsko tekmovalko, katere ji do sedaj še ni uspelo premagati in prav poškodba ji je to tudi tokrat žal preprečila.

Z doseženim rezultatom bi lahko nastopila tudi v absolutni kategoriji vseh medalistk, vendar se je po pogovoru z fizioterapevtko temu odpovedala, saj ni želela tvegati še hujše poškodbe.

Naj poudarimo, da za vsemi temi rezultati stoji mnogo treningov, odrekanja in tudi financ. Največ strokovne pomoči in treningov opravi v prijateljskem klubu Črni zmaj v Zagrebu. Kar se tiče finančnih sredstev pa ji izdatno pomagata podjetje FRANKSTAHL d.o.o. iz Ljubljane in Občina Preddvor. Maja si za naprej želi še kakšnega sponzorja več in še vedno poudarja, da je njen cilj uvrstitev na OI v Parizu 2024.

Maja želimo ti vse najboljše in čestitamo k uspehu!
Miran Perko

Oglejte si tudi