Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
28°C
13°C
JUTRI
28°C
14°C
Deli

Šahovski turnir v Preddvoru

Potem ko v Osnovni šoli Matije Valjavca že tretje leto deluje šahovski krožek pod mentorstvom Matjaža Šlibarja, mladi šahisti pa uspešno nastopajo na območnih, gorenjskih in tudi državnih turnirjih, v marcu so se udeležili celo Balkanskega prvenstva v Srbiji, je bil v petek, 11. maja 2018, v Preddvoru prvič šahovski turnir v okviru Ciklusa turnirjev mladih šahistov 2017/18 za osnovnošolce. Udeležila sta se ga tudi dva mlada šahista iz Blaca v Srbiji, tako da je bilo tekmovanje celo mednarodno.

Osnovna šola Matije Valjavca Preddvor je gostila deveti šahovski turnir ciklusa turnirjev mladih. Igralni pogoji v prostorni glasbeni učilnici so bili odlični za rekordnih petdeset udeležencev. Zbrane igralce, njihove mentorje in starše je pozdravil ravnatelj šole gospod Bogdan Sušnik. Turnir je odlično vodil šahovski sodnik gospod Blaž Kosmač. Gostje so pohvalili lepo urejeno šolo in idilično okolico na robu vasi, v stiku z naravo in s pogledom na gore. Turnir je obiskal tudi naš župan gospod Miran Zadnikar.
Najboljši na turnirju je bil Maks Demšar iz OŠ Jakoba Aljaža, drugi je bil gost iz s Preddvorom pobratene občine Blace v Srbiji Veljko Kocić, tretji pa Ožbej Markun iz OŠ Franceta Prešerna Kranj. Tudi drugi gost iz Srbije Ognjen Timotijević je dobro igral in zasedel 11. mesto.
Pohvaliti je potrebno tudi domače igralce, ki so dosegli naslednje uvrstitve:
6. Šlibar Miha
9. Šlibar Luka
23. Bone Andrej
27. Podpeskar Aljaž
29. Ekar Luka
30. Prestor Teja
45. Premru Martin
47. Roblek Meta
49. Trobec Tevž

Rezultate turnirja si lahko pogledate na povezavi
"http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=19314".

 Matjaž Šlibar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi