Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Preddvorski Prostofer že vozi!

V ponedeljek, 22. marca se je na prvo vožnjo podal preddvorski Prostofer. Prostoferka, voznica prostovoljka je občana zapeljala do storitve zdravstvene oskrbe na Jesenicah.

Prostofer je namenjen vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Starejšim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov in podobno. Prevozi za občane Preddvora se izvajajo z novim vozilom, ki ga je zagotovila Občina Preddvor, izvajajo pa jih prostoferji, prostovoljni vozniki, ki so v ta namen imeli posebno izobraževanje.

Uporabniki naročijo prevoz Prostoferja s klicem na brezplačno številko 080 10 10, vsak delovnik med 8.00 in 18.00 uro. Rezervacijo je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred želenim prevozom.

V komunikacijskem centru podatke uporabnika in lokacijo prevoza zabeležijo, obvestijo prostovoljnega voznika, uporabniku pa nato potrdijo, da je Prostofer naročen.

S projektom Prostofer, ki krepi tudi zavest o prostovoljstvu in medsebojni pomoči med občani, želimo tudi v Preddvoru prispevati k večji mobilnosti starejših in s tem povečati socialno vključenost starejših na splošno.

P.L.P.


vir: spletna stran občine Preddvor, 24.3.2021

Oglejte si tudi